Redactia.ro
Home » Știri » Schimbare majoră în prețurile RCA! Ce trebuie să știe șoferii din România

Schimbare majoră în prețurile RCA! Ce trebuie să știe șoferii din România

Schimbare majoră la prețul RCA! Ce trebuie să știe șoferii din România

Sunt reguli noi la încheierea unei polițe RCA. Iată ce trebuie să știe neapărat șoferii din România!

Schimbare majoră în prețurile RCA! Ce trebuie să știe șoferii din România

În calculul asigurării obligatorii au fost incluse și alte criterii, pe lângă vârsta șoferului și capacitatea cilindrică a motorului. Iată despre ce e vorba.

Pe scurt, șoferii din orașele mari și aglomerate din România, cu accidente multe și prețuri ridicate la service-uri, vor plăti o asigurare RCA mult mai scumpă. Așadar, contează dacă șoferul locuiește într-un oraș cu risc ridicat de accident, pentru că acesta va plăti mai mult pentru asigurarea obligatorie decât un șofer care are aceeași vârstă și conduce același model de mașină, dar dintr-un județ unde rata de producere a accidentelor este mai mică, a relatat Antena 3 CNN.

De exemplu, o poliță RCA pentru un șofer din Gherla, județul Cluj, costă puțin peste 800 de lei, în timp ce un șofer din orașul Cluj Napoca plătește la RCA, pentru același model de mașină, 1.300 de lei, potrivit sursei menționate mai sus. Deci, șoferii care conduc în localități mai puțin riscante din punctul de vedere al numărului și severității accidentelor rutiere, în principal orașe mici și comune, vor plăti un RCA mai ieftin.

„Într-o altă comparație, un șofer cu vârsta între 30 și 35 de ani care conduce în Odorheiu Secuiesc va plăti aproape la jumătate față de un șofer cu aceeași vârstă din Constanța, ambii conducând un automobil cu capacitatea cilindrică între 1,8 și 2 litri. Mai exact, șoferul din Constanța ar da peste 3.000 de lei pe o poliță RCA, în timp ce șoferul din Odorheiu Secuiesc plătește în jur de 1450 de lei”, potrivit studiifinanciare.ro.

Această diferențiere vine ca urmare a liberalizării complete a pieței din perspectiva dreptului asigurătorului de a stabili prețurile.

Schimbare majoră la prețul RCA! Ce trebuie să știe șoferii din România
Foto: rca.ro
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: