Redactia.ro
Home » Știri » Schimbări în sălile de clasă! Cum va debuta noul an școlar

Schimbări în sălile de clasă! Cum va debuta noul an școlar

GALERIE FOTO (6) Schimbări în sălile de clasă! (1)

Au început deja pregătirile pentru începerea anului școlar. Sălile de clasă au fost reconfigurate, iar pupitrele au fost dotate cu separatoate. Unitățile de învățământ au în lucru pe lângă normele de igienă și cele de distanțare socială, și organizarea orarului.

Schimbări în sălile de clasă! Cum va debuta noul an școlar

Potrivit Gândul.ro, la Școala 194 din București, au început pregătirile pentru începerea anului școlar. Conducerea unității de învățământ a montat geamuri plexiglas pe care sunt inscripționate măsurile de prevenție, iar în curte școlii e instalat tunelul de dezinfecție pe unde elevii trebuie să treacă.

Totodată, a fost introdus un covoraș cu substanță dezinfectantă la intrarea în școală, cum a fost și la Evaluarea Națională.

Aproximativ 2.000 de copii vor începe anul școlar pe 15 septembrie la Școala 194, din sectorul 4. De asemenea, la începutul fiecărei ore, profesorul le va spune elevilor informații referitoate la normele de igienă, precum dezinfectarea mâinilor, a băncilor și restricțiile în ceea ce privește obiectele de uz personal.

La momentul acesta suntem în perioada de pregătire, încercăm să ținem pasul cu toate documentele care apar. Vom avea întâlnire cu profesorii și personalul nedidactic pentru instruire. Punctul central va fi acel plan de măsuri și sperăm să aducă limpezime pentru toată lumea. E o responsabilitate majoră. Copiii vor primi măști, iar fiecare clasă va dispune de dezinfectant. ”, spune directorul școlii 194 din Capitală.

Elevii vor purta măști în sălile de clasă

Elevii vor purta măști de protecție în sălile de curs. Conform directorului general al Școlii 194, personalul care lucrează cu preșcolarii, precum și cadrele didactice vor purta măști de protecție.

Școala 194 din sectorul 4 al Capitalei are 1.300 de copii începând cu ora 8 de dimineață, 1.100 de copii la ciclul primar și 200 la preșcolari. Preșcolarii nu vor fi nevoiți să poarte măștile de protecție.

Potrivit ministrului Educației, Monica Anisie, școlile se vor redeschide cu ore ce vor avea loc în sistem hibrid, mai exact, unii elebi vor merge în clase prin rotație, în timp ce alții vor face cursuri online.

Sistemul hibrid presupune o combinație clasic-modern, în care o parte din elevi vor merge la școală, în timp ce alții vor face cursuri online.

Marți seara, ministrul Educației a publicat un proiect de ordin de ministru care prevede norme referitoate la instituirea de măsuri sanitare și de protecție în unitățile de învățământ în perioada epidemiei de coronavirus.

Așadar, regulile prezentate în proiect, care au ca scop limitarea pe cât posibil a îmbolnăvirii cu COVID-19 sunt:

-Igienă riguroasă a mâinilor;

– Măsuri ferme de curățenie și dezinfecție în unitatea de învățământ;

– Purtarea măștii de protecție atât de către elevi, cât și de către întregul personal pe toată perioada atunci când se află în interiorul unității de învățământ;

– Limitarea contactului dintre elevi din clase diferite. Evitarea schimbării sălii de clasă de către elevi pe parcursul unei zile. Principiul de urmat este „1 clasă de elevi =1 sală de clasă;

– Asigurarea unei distanțări de minimum 1 metru sau montarea unor separatoare în situația în care asigurarea distanței de 1 metru nu este posibilă;

– În vederea păstrării distanței fizice, fiecare copil își va păstra același loc în bancă pe tot parcursul prezenței în clasă;

– Informarea permanentă a personalului, elevilor și părinților / aparținătorilor cu privire la măsurile de protecție împotriva infecției SARS-CoV-2;

– Necesitatea izolării la domiciliu a elevilor, în cazul apariției febrei sau a altor simptome de suspiciune COVID-19 (tuse, dificultate în respirație, pierderea gustului și a mirosului) la elev sau la un alt membru al familiei;

– Unitățile de învățământ vor pune în aplicare regulile generale din acest ghid și vor adopta norme specifice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: