Redactia.ro
Home » Știri » Schimbări la contractele de muncă! Decizia Ministerului Muncii în plină pandemie de coronavirus

Schimbări la contractele de muncă! Decizia Ministerului Muncii în plină pandemie de coronavirus

Pandemia de coronavirus schimbă regulile în ceea ce privește contractele de muncă. Acestea ar putea fi semnate electronic, potrivit unui act normativ ce precizează măsurile necesare pentru digitalizarea relațiilor de muncă.

Conform unui act normativ prezentat de Ministerul Muncii cu privire la digitalizarea relațiilor de muncă, vor fi permise semnăturile electronice pentru noile contracte de muncă, mai ales dacă au loc activități de telemunca. Violeta Alexandru, Ministrul Muncii a venit cu precizări pe pagina sa de Facebook: “După consultări cu sindicatele şi patronatele, după discuţii cu antreprenori din Bucureşti şi din ţară am luat decizia de a face un pas major în ce priveşte digitalizarea relaţiilor de muncă şi, implicit, simplificarea derulării acestora.” Cu alte cuvinte, noile contracte, dar și cele care urmează să se încheie vor putea fi semnate electronic și trimise cu ajutorul platformelor de comunicare disponibile pe internet.

Se reduce birocrația, crede Ministrul Muncii

În plus, salariatul care prestează munca la domiciliu va putea folosi echipamentul propriu pentru desfășurarea activităților, însă, de comun acord cu angajatorul. „Cred că astfel de măsuri salvează timpul cetăţenilor, reduc birocraţia şi sporesc încrederea în sistemul public. Las actul normativ în transparenţă pentru alte observaţii, dar sunt suficient de încăpăţânată să îl duc până la capăt indiferent de obstacole. Mai am şi reacţii menite să mă determine să renunţ, recunosc. Deja au apărut discuţii legate de obţinerea semnăturii electronice, cât de scumpă este şi de unde se va procura. Va exista o perioadă de tranziţie în care se va permite folosirea semnăturii olografe. Am o soluţie pentru sistemul public”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Tot aceasta a spus că este cazul ca România să se alinieze cu celelalte țări din Uniunea Europeană și să se modernizeze cât mai repede din acest punct de vedere, mai ales în contextul pandemiei, prilej cu care lucrurile se pot îmbunătăți, ba chiar schimba radical.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: