Redactia.ro
Home » Știri » Schimbări majore în Codul Rutier! Ce sunt obligați să facă toți soferii

Schimbări majore în Codul Rutier! Ce sunt obligați să facă toți soferii

Codul rutier a suferit multe schimbări în ultima perioadă și se pare că autoritățile lucrează constant la legislație. Aflăm acum că șoferii au o responsabilitate în plus, care se sancționează cu amenzi dure. Află despre ce este vorba și la ce trebuie să fii atent.

Obligatoriu dacă parchezi pe un drum public

Codul Rutier a suferit o serie de modificări importante în ultima vreme, menite să reglementeze traficul. Ultima schimbare prevede obligația pe care o are orice sofer atunci când parchează pe un drum public.

Vezi și: Noi modificări ale Codului Rutier. Permisul de conducere va putea fi obținut de la 17 ani

Majoritatea șoferilor nu știu noile reguli care au apărut în Codul Rutier și nu știu ce au de făcut ca să evite amenzile. Astfel, vă anunțăm că trebuie să fiți foarte atenți chiar și atunci când parcati, pentru că riscați să fiți sancționați. Dacă durata este mai mare de 5 minute, se consideră staționare.

Astfel, dacă parcati pe un drum public, trebuie să trageți, obligatoriu, frâna de mână. În caz contrar, se sancționează „nerespectarea obligației de a acționa frâna de ajutor, de a opri funcționarea motorului și de a cupla într-o treaptă de viteză inferioară sau în cea de parcare dacă autovehiculul are transmisie automată, atunci când conducătorul vehiculului imobilizat pe drum public se îndepărtează de acesta”.

Cei care nu respectă această lege riscă amendă și trei puncte de penalizare.

Amenzi usturătoare dacă traversezi neregulamentar

Amenzile au crescut radical și pedepsele sunt foarte mari și pentru pietoni, pentru că și ei participă la trafic. De multe ori, oamenii au tendința să traverseze prin locuri nepermise pentru a își scurta drumul sau pentru a evita locurile foarte aglomerate.

Astfel, au loc accidente grave și evenimente neplăcute, toate acestea din cauza inconștienței. Toți pietonii trebuie să știe că au voie să meargă doar pe trotuare sau orice loc destinat lor și să traverseze pe locurile special amenajate, mai exact pe trecerile de pietoni, semaforizate sau nu. În cazul în care Intersecțiile sunt dirijate, urmam indicațiile polițiștilor.

„Traversarea drumului public de către pietoni se face perpendicular pe axa acestuia,numai prin locurile special amenajate și semnalizate corespunzător, iar în lipsa acestora, în localități, pe la coltul străzii, numai după ce s-au asigurat că o pot face fără pericol pentru ei și pentru ceilalți participanți la trafic”, este specificat în Codul Rutier.

În caz contrar, cei care nu se conformează legii vor fi nevoiți să scoată din buzunar între 290 și 435 de lei.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: