Redactia.ro
Home » Știri » Schimbări majore în privința concediilor medicale. Acestea intră în vigoare de la 1 august

Schimbări majore în privința concediilor medicale. Acestea intră în vigoare de la 1 august

Guvernul a anunțat amenajarea unor noi centre de vaccinare.

Autoritățile au anunțat schimbări majore privind concediile medicale.  Guvernul a anunțat că noile reguli vor intra în vigoare de duminică, 1 august.

Care sunt schimbările anunțate de Guvern

Noile reguli ce se vor implementa de la data de 1 august prevăd modul de acordare al concediilor medicale pentru bolile obișnuite. Noua metodă de evaluare a sănătății și monitorizarea pacienților de către medicii va fi printr-un plan de urmările al evoluției bolii. Conform noilor reguli, perioadele de concediu medical pentru fiecare episod de boală va fi acordat în cel puțin două etape, cu scopul ca angajatul să aibă timp să se recupereze.

Conform noilor reguli, medicul de familie va fi nevoit să acorde în prima etapă un concediu medical de maxim 4 zile, cu încadrarea în limita maximă de 7 zile pentru fiecare episod de boală asta însemnând maximum 28 de zile pe an. Un lucru important care a fost precizat este acela că medicii nu vor mai acorda concediu medical în continuare dacă pacientul nu se va mai prezenta pentru evaluarea stării de sănătate, după prima etapă a concediului medical.

Există și câteva excepții de la această regulă și anume că doctorii nu vor întocmi planul de urmărire a evoluției bolii în cazul eliberării certificatelor de concediu medical pentru unele boli speciale (boli cardiovasculare, SIDA, neoplazii și tuberculoză), pentru urgențele medico-chirurgicale, pentru bolile infectocontagioase din grupa A și pentru bolile infectocontagioase pentru care se impune măsura izolării, precum și în situația în care asiguratul este internat în spital.

Se menține prevederea conform căreia, după expirarea concediului medical acordat la ieșirea din spital, în cazul în care starea sănătății persoanei asigurate nu permite reluarea activității, medicul de familie, pe baza scrisorii medicale eliberate de medicul curant din spital, poate prelungi concediul medical cu maximum 7 zile calendaristice pentru aceeași afecțiune fără a fi necesară întocmirea planului de urmărire a evoluției bolii.„, a fost anunțul celor de la CNAS.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: