Redactia.ro
Home » Știri » Schimbări majore pentru elevii care urmează să susțină examenul de Bacalaureat în 2024. Ce va conține noua programă la Limba Română și Matematică

Schimbări majore pentru elevii care urmează să susțină examenul de Bacalaureat în 2024. Ce va conține noua programă la Limba Română și Matematică

Elevii liceelor din România se află în pragul unei etape cruciale a parcursului lor educațional, pregătindu-se pentru simularea examenului de Bacalaureat 2024, o etapă esențială în drumul către finalizarea studiilor liceale. Această perioadă premergătoare examenului de maturitate vine cu schimbări importante în ceea ce privește programa, menite să ajusteze și să optimizeze materialele de studiu pentru participanți.

Simulările pentru examenul de Bacalaureat, prevăzute a se desfășura în luna martie 2024, oferă elevilor o oportunitate valoroasă de a-și evalua cunoștințele și de a se familiariza cu formatul și rigorile examenului național. Aceste probe de verificare vor avea loc conform unui calendar bine stabilit de Ministerul Educației, care a anunțat că probele scrise se vor desfășura în prima săptămână a lunii martie.

Noi schimbări în programa de Bacalaureat 2024

Schimbările aduse programei pentru simularea examenului de Bacalaureat 2024 reflectă o abordare mai flexibilă și adaptată la nevoile educative ale elevilor. În particular, programa de Limba și literatura română și cea de Matematică au fost revizuite, excluzându-se anumite conținuturi care, anterior, făceau parte din materialele obligatorii de studiu.

Pentru Limba și literatura română, conținuturile care nu vor mai fi incluse în simularea examenului de Bacalaureat 2024 sunt cele legate de textul dramatic postbelic, perioada postbelică și operele unor autori canonici precum Titu Maiorescu, Eugen Lovinescu, Marin Preda, Nichita Stănescu și Marin Sorescu. Această decizie vine în sprijinul elevilor, oferindu-le posibilitatea de a se concentra pe segmente mai relevante ale literaturii române, adaptate contextului actual educațional.

În ceea ce privește Matematica, atât pentru profilul mate-info, cât și pentru științele naturii, modificările aduse programei elimină capitole precum „Inele de polinoame cu coeficienți într-un corp comutativ”, anumite aspecte ale „Integralei definite” și „Aplicații ale integralei definite”. Aceste ajustări sunt concepute pentru a alinia mai bine programa de examen cu competențele și abilitățile necesare elevilor în înțelegerea și aplicarea cunoștințelor matematice.

Calendar simulare Bacalaureat 2024

  • 4 martie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română;
  • 5 martie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului;
  • 6 martie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării;
  • 7 martie 2024: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă;
  • 15 martie 2024: Comunicarea rezultatelor;
  • Calendar examen Bacalaureat 2024, prima sesiune;
  • 1 iulie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română;
  • 2 iulie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului;
  • 4 iulie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării;
  • 5 iulie 2024: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: