Redactia.ro
Home » Știri » Schimbări majore pentru românii care au card de sănătate! Ce avantaje vor avea 

Schimbări majore pentru românii care au card de sănătate! Ce avantaje vor avea 

Schimbări majore pentru românii care au card de sănătate! Ce avantaje vor avea 

Ministrul Cercetării și Digitalizării, Bogdan Ivan, a dezvăluit recent planuri ambițioase pentru modernizarea sistemului cardului de sănătate din România. Această reformă promite să aducă avantaje semnificative pentru toți deținătorii de carduri de sănătate din țară. Iată detaliile!

Schimbări majore pentru românii care au card de sănătate

Sistemul actual, bazat pe tehnologie depășită, urmează să fie complet restructurat, beneficiind de investiții considerabile din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Bogdan Ivan a subliniat că această inițiativă a condus la economii de peste 100 de milioane de lei, datorită eficienței gestionării proiectului de către Centrul Național de Soluționare a Situațiilor de Urgență.

„Am găsit o soluție tehnică pentru a salva acest proiect. Acum dacă nu mă înşel este în procedură de achiziție publică. Şi va fi refăcut cap coadă”, a declarat Bogdan Ivan la Digi24.

Una dintre cele mai importante schimbări este introducerea cardului de sănătate într-un format electronic, ușor de accesat de pe dispozitive mobile, similar cu utilizarea unui card bancar. Acest aspect este considerat un pas major spre digitalizarea sistemului de sănătate din România.

„Va fi foarte trasabil totul, adică nu se va putea să-ți fie prescrisă aspirină de 10 ori într-o zi și să fie și decontată. Va fi totul trasabil și transparent, ca să se știe ce se întâmplă cu banii statului român, plătiți de oameni prin taxe și impozite”, a mai explicat acesta. 

Ce avantaje vor avea 

Principalul punct de atracție al reformei este creșterea transparenței și a urmăririi cheltuielilor în sistemul de asigurări sociale de sănătate. Ministrul a asigurat că toate tranzacțiile vor fi complet transparente, asigurându-se că fondurile publice sunt utilizate cu responsabilitate și eficiență.

Cardul de sănătate va conține informații esențiale, precum numele, codul de identificare și data nașterii asiguratului, facilitând accesul la servicii medicale în mod rapid și eficient. Astfel, acesta va deveni un instrument indispensabil pentru românii care doresc să beneficieze de servicii medicale de calitate, consolidând în același timp transparența și eficiența sistemului de sănătate din țară.

Această modernizare deschide noi perspective pentru îmbunătățirea calității vieții și sănătății populației, reprezentând un pas important în direcția unei asistențe medicale mai accesibile și mai eficiente pentru toți cetățenii români.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: