Redactia.ro
Home » Știri » Schimbări majore pentru șoferii bucureșteni! De luna viitoare polițiștii vor înregistra totul

Schimbări majore pentru șoferii bucureșteni! De luna viitoare polițiștii vor înregistra totul

Schimbări majore în trafic! De luna viitoare polițiștii vor înregistra totul

Schimbări majore pentru șoferii bucureșteni! De luna viitoare polițiștii vor înregistra totul. De luna viitoare, interacțiunea dintre un șofer și un polițist va fi din luna februarie, înregistrată. Sistemul body-cam va fi prezent pe fiecare polițist, în așa fel încât imaginile care vor fi stocate pe acest dispozitiv vor putea fi folosite ca probe.

Schimbări majore pentru șoferii bucureșteni! De luna viitoare polițiștii vor înregistra totul

Potrivit Poliția Rutieră, în luna februarie, șoferii vor fi monitorizați în trafic, iar orice interacțiune dintre polițiști și șoferi va fi înregistrată. Șoferii vor fi monitorizați în trafic, prin intermediul unor camere video.

Aceste imagini sunt probe și reprezintă probe atât în ceea ce privește constatarea contravențiilor, cât și în cauzele penale”, a declarat Cosmin Andreică, reprezentant al poliției.

Camerele video ar urma să fie folosite în schimburi de aproape 40.000 de polițiști. Oficialii MAI precizează că, vor primi dispozitive de înregistrare video toți oamenii legii îjn uniformă. Între timp, aceștia vor beneficia de dotare și cei din structurile speciale.

Interacțiunea dintre polițiști și șoferi va fi monitorizată

Șoferii opriți în trafic vor fi anunțați că discuția cu polițistii este înregistrată și poate fi folosită, ca probă în instanță. Camerele vor fi montate în momentul în care un șofer este oprit în trafic.

Modelul este preluat de la poliţiştii americani. Spre exemplu, polițiștii din Seattle au intervenit acum câteva zile în cazul unui suspect extrem de periculos. Întreaga misiune, inclusiv momentul în care au deschis focul asupra mașinii bărbatului pe care îl urmăreau, a fost filmată de camerele miniaturale pe pe care oamenii legii le poartă prinse de uniformă.

Vom cumpăra camere video pentru fiecare poliţist de la Rutieră care va eradica fenomenul corupţiei la Poliţia Rutieră, va responsabiliza poliţistul în dialog cu şoferul şi, în aceaşi timp, şoferul în dialog cu poliţistul, fiind proba camerei”, a declarat Marcel Vela, ministrul de Interne la B1 TV.