Redactia.ro
Home » Știri » Schimbări pentru elevi! Ministrul Educației a făcut anunțul despre anul școlar 2020-2021

Schimbări pentru elevi! Ministrul Educației a făcut anunțul despre anul școlar 2020-2021

Schimbări pentru elevi

Monica Anisie a anunțat duminică care vor fi schimbările radicale legate de activitatea anului școlar 2020-2021. Conform ministrului Educației, tezele ar putea fi eliminate, iar olimpiadele ar putea avea loc online. Tototdată, aceasta a precizat că orele de curs s-ar putea scurta.

Schimbări pentru elevi! Ministrul Educației a făcut anunțul despre anul școlar 2020-2021

Ministrul Educației, Monica Anisie a declarat duminică că se vor lua măsuri radicale în ceea ce privește desfățurarea cursurilor din anul școlar 2020-2021. Conform acesteia, există posibilitatea ca tezele să fie eliminate, iar olimpiadele să aibă loc online. Mai mult, ministrul Educației a menționat că orele de curs s-ar putea scurta, pentru ca elevii să nu petreacă mult timp în fața calculatoarelor. Totodată, Monica Anisie a precizat că se vor analiza programele școlare, astfel încât unele capitole din materiile predate să fie eliminate.

Se discută și despre materiile multidisciplinare, care să îi ajute și pe elevi, dar și cadrele didactice, în acumularea, respectiv predarea informațiilor. Profesorii care predau limba română și limba engleză ar putea preda simultan, pentru ca elevii să stea mai puțin la ore sau în fața calculatoarelor.

Măsurile impuse în funcție de situație

În cadrul emisiunii „Viitor cu Clasă”, Anisie a anunțat un ordin care prevede normele de desfășurare a orelor online. Potrivit acesteia, ordinul prevede reducerea drastrică a materiri, adaptarea programei pentru predarea digitală, scurtarea orarului pentru elevi dar și predarea multidisciplinară.

Conform celor spuse de Ministrul Educației, o adresă trimisă către Inspectoratul Școlar al Municipiului București către toți directorii de școli din București, arată faptul că toți profesorii și elevii trebuie să-și modifice parolele folosite pentru platformele de învățământ online, după ce a avut loc un atac informatic.

ISMB arată că mai multe persoane necunoscute au accest ilegal conturile de acces la aplicații, motiv pentru care inspectoratul cere măsuri urgente din partea școlilor, a elevilor și a profesorilor. Persoane necunoscute au postat diferite mesaje și au înregistrat profesorii care predau la ore, restricționând accesul acestora la aplicația online.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: