Redactia.ro
Home » Știri » Schimbări propuse pentru Legea RCA. Opt milioane de proprietari de mașini vor fi afectați de această decizie

Schimbări propuse pentru Legea RCA. Opt milioane de proprietari de mașini vor fi afectați de această decizie

Modificari RCA

COTAR precizează într-un comunicat că modificările propuse pentru Legea RCA va afecta peste opt milioane de proprietari de autovehicule și o industrie care reprezintă 15% din PIB-ul României.

Avertisment pentru opt milioane de șoferi din România

Conform Știrile Protv, reprezentanții Confederanției Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din țară au precizat într-un comunicat de presă că propunerile întreprinse de Uniunea Națională a societăților de asigurare-reasigurare din România, sunt împotriva consumatorului.

De asemenea, COTAR explică în comunicat cum s-ar putea schimba legea RCA pentru proprietarii de mașini.

De fapt se va modifica legea astfel încât păgubitul să primească în mod direct o sumă de bani calculată de către asigurator, în caz de daună, fără ca păgubitul să cunoască valoarea reală a costului de reparaţie a autovehiculului său avariat”, susțin oficialii COTAR.

În comunicat se precizează că în cazul în care asiguratorul va calcula o pagubă de 1.000 de lei, iar la service va cheltui 4.000 de lei, păgubitul va primi suma stabilită de asigurator. Totodată, acesta va fi nevoit să plătească reparația din banii proprii, deși își plătește asigurarea.

8 milioane de proprietari de mașini vor fi afectați

Conform celor spuse de COTAR, toți proprietarii de autovehicule vor putea fi afectați de această modificare a legii RCA.

Parlamentul României trebuie să aibă în vedere faptul că 8 milioane de proprietari de autovehicule vor fi afectaţi, precum şi o industrie care reprezintă 15% din PIB-ul României şi care asigură salariile a peste 500.000 de cetăţeni”, se mai arată în comunicat.

În momentul de față, există peste 100.000 de procese cu asiguratorii, care pierd în procent de peste 90%. Dacă modificările vor fi adoptate, păgubiții RCA ar putea primi doar 30-50% din valoarea reală a despăgubirii, iar aceștia nu vor avea altă opțiune de atac.

Doar firma Euroins – membră de seamă UNSAR a înregistrat, în luna februarie a acestui an, 1.586 reclamaţii. În tot acest timp, ASF a dat mai multe avertismente decât sancţiuni pieţei de asigurări, iar valoarea amenzilor aplicate de către ASF, în ultimii trei ani (2.307.500 lei), este mai mică decât valoarea sumelor recuperate de către cei 662 de consumatori, în ultimii 3 ani, prin intermediul SalFin (2.828.040 lei)”, menţionează Confederaţia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: