Redactia.ro
Home » Știri » Noi reguli Uber. Ce riscă șoferii care nu le respectă

Noi reguli Uber. Ce riscă șoferii care nu le respectă

uber

Uber le va cere tuturor utilizatorilor, şoferilor şi curierilor din România să confirme că poartă mască de protecţie sau că îşi acoperă faţa înainte de o cursă sau livrare.

Compania anunţă că a luat o serie de măsuri pentru siguranţă. Printre acestea se numără: panouri de protecţie în maşini; broşuri cu informaţii despre siguranţa în timpul epidemiei COVID; produse dezinfectante.

Încă de la începutul epidemiei, Uber menţionează că a luat o serie de măsuri importante pentru a se asigura că toţi utilizatorii platformei sunt în siguranţă. Printre acestea se numără includerea ultimelor informaţii de sănătate publică în aplicaţie şi oferirea de asistenţă financiară de până la 14 zile oricărui şofer sau curier diagnosticat cu COVID-19 sau care a fost obligat să se auto-izoleze.

Acestea se adaugă la asigurarea gratuită AXA, care acoperă cazurile de îmbolnăvire, rănire, concediile de maternitate sau paternitate pentru toţi şoferii şi curierii din Europa.

Uber va echipa gratuit maşinile şoferilor cu panouri separatoare din plastic în următoarele săptămâni, după ce, în ultima lună, le-a oferit acestora produse dezinfectante, potrivit comunicatului transmis de companie.

Funcție de verificare a măștii de protecție

Şoferii Uber vor trebui să-şi facă un selfie pentru a confirma că poartă o mască de protecţie sau că îşi acoperă faţa, prin intermediul tehnologiei de verificare din aplicaţie.

Cei care nu respectă această măsură nu se vor putea conecta şi nu vor putea utiliza aplicaţia. În plus, aceştia vor fi rugaţi să confirme că au luat măsuri suplimentare de siguranţă, cum ar fi dezinfectarea maşinilor în mod regulat sau oferirea de dezinfectant pentru mâini călătorilor.

Călătorii vor primi în aplicaţie notificări referitoare la siguranţă, înainte de începerea unei curse. Aceştia vor fi rugaţi să confirme că au luat câteva măsuri-cheie recomandate de autorităţile de sănătate publică, cum ar fi spălarea mâinilor înainte de urcarea în maşină, alegerea banchetei din spate în timpul călătoriei şi deschiderea geamurilor pentru a facilita ventilaţia.

Noile măsuri de siguranţă vor fi introduse începând de luni, 18 mai, şi vor rămâne în vigoare până la finalul lunii iunie, când vor fi revizuite conform următoarelor recomandări oficiale de sănătate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: