Redactia.ro
Home » Homepage » Schimbări uriașe de temperatură în România. De la 35 de grade la 15 în doar câteva zile

Schimbări uriașe de temperatură în România. De la 35 de grade la 15 în doar câteva zile

Scad temperaturile în România.

România se pregătește să experimenteze schimbări meteorologice semnificative, cu variații de temperatură de până la 20 de grade într-un interval de timp foarte scurt, conform declarațiilor Elenei Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Acest fenomen surprinzător vine după o perioadă de căldură intensă, cu maxime care vor atinge 35 de grade Celsius în ultimul weekend cald al sezonului.

Temperaturi scăzute în România, în următoarea perioadă

Luni, se așteaptă ca ziua să fie cea mai caldă din acest episod, cu temperaturi care vor varia între 25 și 33 de grade în majoritatea regiunilor țării. Totuși, o schimbare bruscă va avea loc începând de miercuri, când temperaturile vor începe să scadă semnificativ, atingând doar 15 grade joi, marcând o diferență de aproape 20 de grade față de zilele anterioare.

„Vom avea parte de o perioadă foarte caldă atât în acest weekend, cât și la începutul săptămânii viitoare”, a explicat Mateescu. „Dar, o masă de aer rece va traversa România, aducând cu ea o răcire notabilă a temperaturilor în a doua parte a săptămânii viitoare.”

Vreme rece în țara noastră

Această răcire va afecta mai ales regiunile din vest, centru și nord, unde temperaturile vor scădea până la 15 grade. În sud și sud-est, temperaturile vor fi ceva mai ridicate, dar nu vor depăși 20 de grade.

În plus, această schimbare meteorologică va aduce și precipitații necesare, având în vedere seceta pedologică extinsă în multe zone ale țării. „Este bine că va ploua”, a subliniat Mateescu, evidențiind importanța acestor precipitații pentru refacerea rezervei de apă din sol.

„Parcurgem o perioadă foarte călduroasă și la acest sfârșit de săptămână, și la debutul săptămânii viitoare.

Cel puțin până miercuri, la scara întregii țări vor fi temperaturi cuprinse între 19-33 de grade, pentru ziua de luni, debutul săptămânii viitoare. Şi marți vom consemna valori de până la 31 de grade, în zona de sud a țării, în timp ce în partea de vest, centru-nord doar 18-20 de grade, pentru că își vor face apariția și ploile. O masă de aer mai rece va aborda și zona țării noastre, astfel încât în a doua parte a săptămânii viitoare să ne apropiem practic de ceea ce ar fi normal pentru perioada din calendar.

Vorbim de temperaturi mai coborâte, circa 15 grade în vest, centru și nord pentru ziua de joi, şi 15 grade sau cel mult 20 de grade, în sud și în sud-est.

Este bine că va ploua, după cum știm vorbim de secetă pedologică în bună parte din țară şi, atunci, aceste precipitații cu siguranță își vor aduce un aport la ceea ce ar putea însemna refacerea, cel puțin la suprafață, a rezervei de apă din sol.

Până atunci, vorbim de o vreme foarte caldă. Cea mai călduroasă zi din acest episod va fi ziua de luni, când vom vorbi de temperaturi în cea mai mare parte a țării, între 25 până la 33 de grade”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, vineri, la Antena 3 CNN.

Astfel, cetățenii sunt sfătuiți să fie pregătiți pentru aceste variații extreme de temperatură și să se adapteze condițiilor meteo care se schimbă rapid. Aceste fenomene ilustrează din nou impactul schimbărilor climatice și nevoia de a fi vigilenți în fața unor astfel de evenimente neobișnuite.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: