Redactia.ro
Home » Știri » Schimbările de la Lidl şi Kaufland pe care trebuie să le ştie toţi clienţii. Ce se întâmplă cu parcările

Schimbările de la Lidl şi Kaufland pe care trebuie să le ştie toţi clienţii. Ce se întâmplă cu parcările

Apar noi reguli la Lidl şi Kaufland, începând cu 2024. Schimbările se referă la parcări.

În parcările de la supermarketurile și magazinele din Germania, mașinile circulă în mod normal în jurul regulii „dreapta are prioritate”. Recent, instanța a luat o nouă decizie.

„Dreapta înainte de stânga” nu se mai aplică

Începând cu acest an, „ADAC”, Curtea Federală de Justiție (BGH) a decis că „dreapta înainte de stânga” nu se aplică „în locurile de parcare publice fără o reglementare expresă a dreptului de trecere”.

Acest lucru este valabil și pentru parcările de la Kaufland și Lidl. În dosarul în care Curtea Federală de Justiție a pronunțat verdictul, doi șoferi s-au ciocnit într-o parcare a unui magazin.

Nu s-au putut vedea din cauza unui camion parcat. Șoferul care venea din dreapta a ajuns în justiție, dar a câștigat doar parțial. Daunele au fost împărțite între 30 și 70 la sută în favoarea reclamantului.

Lipsește caracterul clar al străzii

Lipsește caracterul clar al străzii și de aceea nu se aplică prioritatea de dreapta, a explicat Curtea Federală de Justiție (BGH).

Dar de ce nu se aplică „dreapta are prioritate” în parcarea supermarketului, chiar dacă regulile de circulație rutieră se aplică în general în parcările private? BGH a justificat sentința spunând că benzile din parcările magazinelor nu sunt intersecția a două străzi. Așa că lipsește „caracterul clar al străzii”.

Șoferii sunt sfătuiți să meargă cu grijă și să se uite după semnele de circulație puse în parcările supermarketurilor, căci fiecare retailer are dreptul să impună regulile lui de circulație. În parcările marilor magazine nu se mai pun în aplicare regulile normale de circulație, precum prioritatea de dreapta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: