Redactia.ro
Home » Sport » SCM Gloria Buzău se retrage din Liga 2! Antrenorul Ilie Stan nu știa nimic

SCM Gloria Buzău se retrage din Liga 2! Antrenorul Ilie Stan nu știa nimic

ilie stan, Gloria Buzău, retragere Gloria Buzău, Liga 2

Antrenorul Ilie Stan a rămas mască atunci când a auzit că echipa pe care o pregătește se retrage din Liga a 2-a. Tehncianul sune că nu știa nimic.

Ilie Stan o antrenează pe SCM Gloria Buzău din luna mai a anului 2019. Tehncianul pregătise cantonamentul de iarnă și spune că nu s-a așteptat la această decizie. Gloria Buzău este pe locul 10 în acest sezon, adunând 21 de puncte în primele 14 meciuri.

”Ne-au anunțat, dar, în momentul de față, chiar nu am ce să comentez, pentru că eu, totuși, nu cred că se va întâmpla lucrul acesta. Eu așa cred, pentru că este un oraș atât de mare, potent. Am muncit cu toții, acești copiii au muncit de un an și jumătate, în condițiile în care nu avem drept de promovare, m-am chinuit să-i motivez, și acum, când am ajuns la nivelul ăsta, să desființeze echipa…
Eu nu cred, nici în momentul ăsta nu cred că poate să fie adevărat. Am fost toți puși în fața faptului împlinit. Eram cu bagajele făcute să mergem în cantonament. Nu știu ce s-a întâmplat. Sunt în fața jucătorilor și nu știu ce să le spun. Mai multe o să anunțe cei care conduc”, a spus Ilie Stan, pentru Liga2.ro.

Ce spun oficialii clubului

Șefii clubului spun că decizia a fost luată pentru că echipa a fost nevoită să restructureze bugetul, din cauza crizei. În plus fiind o echipă finanțată doar de autoritățile locale nu avea dreptul să promoveze în prima ligă.

„Sport Club Municipal Gloria Buzău anunță retragerea echipei de fotbal masculin din campionatul național al Ligii a 2-a Casa Pariurilor, începând cu data de 19.01.2021, după informarea, în prealabil, a Federației Române de Fotbal.
Decizia a fost luată în urma restructurărilor bugetare majore din cadrul clubului, dar și din cauza faptului că echipa nu poate promova în Liga 1, dat fiind statutul și regulamentele Federației Române de Fotbal și a Ligii Profesioniste de Fotbal.
Conducerea clubului dorește să precizeze că fotbalul române, în continuare, foarte activ, în Buzău, prin Centrul de Copii și Juniori. În cadrul clubului buzoian activează, în prezent, 180 de tineri sportivi, împărțiți în 9 grupe (U9, U10, U11, U12, U13, U14, U15, U17, U19) sub îndrumarea a 9 cadre specializate, cu Licență PRO, A, B și C.
Totodată, menționăm că la nivelul municipiului Buzău se va continua cu îmbunătățirea și modernizarea bazelor sportive, proiecte de investiții, realizate prin Compania Națională de Investiții (CNI), fiind în continuare pe agenda de lucru a Primăriei Municipiului Buzău. Printre acestea amintim Sala Polivalentă din Buzău și Stadionul de Fotbal destinat pregătirii tinerilor din cadrul Centrului de Copii și Juniori.
Mulțumim tuturor suporterilor care ne-au fost mereu aproape și care ne-au încurajat!”, se arată în comunicatul clubului SCM Gloria Buzău, care a fost semnat de directorul Ion Cazan.