Redactia.ro
Home » Știri » Școli închise, de luni! Unde se va lua măsura, la solicitarea DSP

Școli închise, de luni! Unde se va lua măsura, la solicitarea DSP

În urma creșterilor alarmante ale infectărilor cu Sar-Cov 2 din ultimele ore, autoritățile sanitare încep să recomande ca școlile să fie închise. Unde a fost luată măsura.

Toate școlile din Ilfov ar urma să se închidă, la recomandarea Direcției de Sănătate Publică Ilfov. Măsura a fost dispusă după ce incidența în Ilfov a ajuns la 15,48 cazuri la mia de locuitori. În jurul Capitalei, sunt localități unde rata infectărilor a trecut de 20 la mie.

Școli închise, de luni! Măsura luată la solicitarea DSP

DSP Ilfov a transmis solicitare către Inspectoratul Şcolar Ilfov pentru trecerea în online a tuturor şolilor din judeţ pentru o perioadă de 14 zile. Însă există posibilitatea de prelungire a acestei perioade, în funcţie de rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19.

Teodor Gabriel Negulescu, șeful DSP Ilfov, spune că are promisiune din partea Inspectoratului că acest lucru se va întâmpla de luni,18 octombrie, potrivit News.ro.

„Noi trebuie să luăm nişte măsuri pentru limitarea răspândirii virusului Sars- CoV -2, iar rata de infectare la nivelul judeţului Ilfov la data de 13, astăzi, este de 14, 49, în creştere. 15 localităţi din totalul de 40 au la această dată valori de peste 15 la mie, avem şi cu 20 incidenţă.

Creşterea zilnică a cazurilor, în rândul cadrelor didactice şi al elevilor, este progresivă . Astăzi s-a făcut propunerea de suspendare a activităţii, a fost trimisă la Inspectoratul Judeţean Ilfov, am luat legătura cu doamna Adriana Stoica, inspectorul şcolar, vineri se vor face comisiile de CA şi de luni avem promisiunea că se vor închide cursurile la Ilfov”, a afirmat şeful DSP Ilfov.

”Schimbarea este una foarte bună în contextul epidemiologic, eu ţin foarte mult cont de starea de bine a cetăţeanului şi a elevilor, să nu le luăm entuziasmul de a merge la şcoală, am încercat, nu s-a putut”, a adăugat șeful DSP Ilfov.

Când s-ar putea redeschide școlile

DSP Ilfov propune o perioadă de 14 zile începând cu data de 18 octombrie, cu posibilitatea prelungirii acesteia, în funcţie de rata incidenţei.

”Dacă avem scăderi, vom relua cursurile, şi eu am doi copii care nu vor să mai stea acasă. Mi-au spus: ‘Tati, ne-ai distrus copilăria, de doi ani suntem acasă, nu am mers la şcoală’. Au terminat clasa a 11-a şi a 12-a fără să meargă la şcoală”, a mai declarat Teodor Gabriel Negulescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: