Redactia.ro
Home » Știri » Școli închise în Capitală din cauza numărului mare de cazuri COVID-19. Elevii vor învăța online

Școli închise în Capitală din cauza numărului mare de cazuri COVID-19. Elevii vor învăța online

Școli închise în Capitală din cauza numărului mare de cazuri COVID-19

Școli închise în Capitală din cauza numărului mare de cazuri COVID-19. Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis, în ședința de joi seara, că unele școli din București vor fi închise. Elevii vor trece în online, din cauza exploziei de cazuri de coronavirus.

Școli închise în Capitală din cauza numărului mare de cazuri COVID-19. Elevii vor învăța online

Creșterea numărului de cazuri de coronavirus în rândul elevilor și profesorilor a determinat autoritățile să închidă unele unități de învățământ din Capitală. În ședinșa de joi seara, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a adoptat o nouă hotărâre cu privire la suspendarea cursurilor în trei școli din București.

Este vorba despre Școala Gimnazială 112 din Sectorul 2, Colegiul Tehnic „Grigore Cerchez” și Liceul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Sectorul 5. Ministerul Educației a transmis miercuri că peste 13.500 de elevi și 4.000 de cadre didactice sunt infectați cu noul coronavirus, iar 46 de unități de învățământ își desfășoară activitatea în sistem online. Mai mult, elevii din aproape 3.000 de clase au activitatea suspendată din cauza infectării cu coronavirus, fiind vorba de unitățile de învățământ preuniversitar.

Colegiul Național I.L. Caragiale a fost prima școală din București care a trecut în sistem online din cauza numărului prea mare de cazuri COVID-19 în rândul profesorilor și elevilor. În ultimele zile, 11 profesori s-au infectat cu noul COVID-19, au confirmat teste PCR și mai mult de jumătate din numărul de clase ale liceului au cel puțin 3 cazuri de infectare cu virusul COVID-19. Directorul DSP București, Dr. Oana Nicolescu a explicat evoluția infectărilor și a ratei de incidență din data de 15 ianuarie și până pe 21 ianuarie, în condițiile în care ambele aproape s-au dublat.

Specialistul a atras atenția asupra unei situaâii nemaiîntâlnite care a apărut în cazul preșcolarilor. Într-o grupă de grădiniță, dacă un singur copil este depistat pozitiv cu noul coronavirus, toți ceilalți copii din grupă sunt considerați contacți direcți și intră în izolare la domiciliu. Pentru că cei mici nu poartă mască, iar regulile de distanțare sunt respectate foartre greu, medicul Nicolescu a declarat că în ultimele 24 de ore au fost peste 4.000 de apeluri la DSP, dintre care 1.200 sunt solicitări pentru testare la domiciliu. Ministerul Educației anunță că la nivelul zilei de vineri, 21 ianuarie, erau confirmare 13.541 cazuri pozitive COVID la elevi sau preşcolari şi 4.252 la personalul din şcoli.

Câți elevi și profesori sunt infectați

Elevii din aproape 3.000 de clase au activitatea suspendată din cauza infectării cu coronavirus, fiind vorba de unităție de învățământ preuniversitar. Vineri, în unitățile de învățămând preuniversitar erau înregistrate, conform raportărilor inspectatoratelor școlare:

  • 13.541 cazuri pozitive la elevi/preșcolari
  • 4.252 cazuri pozitive la personal
  • 2.882 clase cu activitatea fizică suspendată
  • 46 unități cu activitatea fizică suspendată

Valul Omicron se răspândește mult mai rapid în școli decât varianta Delta, arată datele prezentate miercuri de Ministerul Educației.

Astfel, dacă pe 6 octombrie erau raportate 12.978 de cazuri de Covid-19 în rândul elevilor, acum sunt 13.541. Însă, față de măsurile radicale luate de autorități în toamnă, când au decretat o vacanță forțată pentru toți copiii, de data aceasta sunt mai puține clase suspendat”, se arata in comunicatul Ministerul Educatiei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: