Redactia.ro
Home » Știri » Școlile care rămân închise și după alegeri. Se intră în scenariul ROȘU

Școlile care rămân închise și după alegeri. Se intră în scenariul ROȘU

Școlile care rămân închise și după alegeri

Alegerile locale 2020 s-au încheiat, iar autoritățile își îndreaptă atenția către școlile din România. Comitetul pentru Situații de Urgență a analiza creșterea cazurilor de COVID-19 în școli și a ajuns la o concluzie. Astfel, unele școli din Bistrița-Năsăud vor intra în scenariul roșu.

Școlile care rămân închise și după alegeri. Se intră în scenariul ROȘU

Potrivit România Tv, mai multe școli din Bistrița Năsăud vor intra în scenariul roșu, după ce au fost descoperite mai multe cazuri de coronavirus. Comitetul pentru Situații de Urgență Bistrița Năsăud a anunțat că a analizat evoluția cazurilor de coronavirus în școli.

Așadar, în ultima ședința s-a stabilit că elevii din trei clase să nu mai vină la școală, începând de miercuri. Aceștia vor face școala de acasă, iar preșcolarii de la douăă grupe vor intra în scenariul galben, adică vor merge acasă și la gradiniță, prin rotație.

În cadrul ultimei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud au fost analizate particularitățile locale în funcție de situația epidemiologică actuală.

Astfel, în baza Ordinului comun Nr. 5487/1494/2020 – al Ministerului Educației și Cercetării și al Ministerului Sănătății – privind organizarea activității în cadrul unităților / instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 și avizelor primite până în acest moment de la Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud și Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud pentru hotărârile consiliilor de administrație ale școlilor, s-au actualizat scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ din județul Bistrița-Năsăud„, se arată în comunicatul oficial.

Ce modificări au fost implementate

Conform analizei făcute de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, au fost implementate anumite modificări pentru următoarele școli.

Scenariul galben pentru:

Școala Gimnazială Nușeni – învățământ preșcolar: grupa mijlocie și grupa mare.

Scenariul Roșu pentru:

Școala Gimnazială „Avram Iancu” Bistrița – clasa a IV-a C;

Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Bistrița – clasa a VII-a A;

Liceul Tehnologic Agricol Beclean – clasa a XI-a D.

Totodată, DSP Iași a anunțat luni că nouă elevi din două școli au fost testați pozitivi pentru coronavirus, unul dintre aceștia fiind în clasa pregătitoare din Școala Gimnazială „Al. I. Cuza” din oraşul Podu Iloaiei , în timp ce elevii ceilalți învață la Colegiul Pedagogic din Iași.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: