Redactia.ro
Home » Știri » Școlile din localitățile cu rata de infectare mai mare de 3 la mia de locuitori se închid. Trei mii de unități de învățământ din toată ţara sunt în această situație

Școlile din localitățile cu rata de infectare mai mare de 3 la mia de locuitori se închid. Trei mii de unități de învățământ din toată ţara sunt în această situație

Săptămâna ce tocmai a început aduce schimbări importante în învățământ. Până acum, cursurile au fost susținute fizic în școlile din România, dar numărul alarmant de infectări în creștere va schimba acest lucru. În multe dintre localitățile din țară, rata de infectare a depășit deja 3 la mia de locuitori, iar decizia trecerii în online este inevitabilă. Mai mult, testele rapide rapide antigen Covid-19 lipsesc încă, iar ministrul Sorin Câmpeanu i-a încurajat pe părinți să ia măsuri pentru siguranța copiilor lor.

Situația școlilor din România a fost una foarte controversată de la izbucnirea pandemiei, iar măsurile și deciziile Guvernului au fost adesea criticate de părinți. În timp ce mulți consideră riscantă întoarcerea în băncile școlilor a celor 3 milioane de elevi ai țării noastre, există și voci care susțin acest lucru. Printre argumentele principale ale celor din urmă se numără dorința copiilor de a fi din nou prezenți fizic la școală, dar și lipsurile sistemului de învățământ online.

„Îngrijorarile sunt majore. Prea mult online în ultima perioadă, iar pierderile sunt imense”, a declarat Iulian Cristache, reprezentat al Federației Părinților, după cum arată observatornews.ro.

Școlile din localitățile cu rata de infectare mai mare de 3 la mia de locuitori, se închid. Trei mii de unități de învățământ din toată ţara sunt în această situație

În ciuda acestui aspect, numărul de infectări în creștere în majoritatea localităților din România reprezintă un motiv de îngrijorare. Testele rapide antigen Covid-19 lipsesc în prezent din școli, iar Ministerul Educației nu a găsit o soluție în acest sens. Au fost puse în schimb la dispoziția copiilor și a cadrelor didactice măști și dezinfectant, modalități de protecție ce sunt necesare în perioada dificilă pe care o traversăm.

Finalul acestei săptămâni va marca și momentul în care unele unități din învățământ vor intra din nou în online. Este vorba de peste 3 mii de școli din localitățile unde rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori, iar rata de vaccinare în rândul cadrelor didactice este mai mică de 60 la sută.

Din fericire însă, personalul din școli s-a mobilizat foarte bine atunci când a venit vorba de vaccinare. Conform statisticilor, peste 70 la suta dintre angajatii din învăţământ sunt în prezent imunizaţi.

Ce se întâmplă cu testele de salivă din școli

Sorin Câmpeanu a transmis recent un mesaj important părinților, care se tem pentru sănătatea micuților lor. Mai exact, acesta i-a sfătuit să achiziționeze teste antigen pentru copii din fonduri proprii, până situația se va remedia la nivel național. Pe această cale, și-a dorit și să-și ceară iertare pentru faptul că statul român nu a pus încă la dispoziția elevilor și a cadrelor didactice testele necesare.

„Un părinte care ţine la copilul lui, achizitioneaza teste, daca poate, și are și multumirile noastre ale tuturor pentru că protejeaza întreaga comunitate școlară. Am mulțumit părintilor dupa ce mi-am cerut scuze în numele autorităților statului român care nu au făcut posibilă achiziția”, a declarat Sorin Câmpeanu.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: