Redactia.ro
Home » Știri » Școlile din România s-ar putea închide în octombrie! Ministrul Educației a făcut anunțul

Școlile din România s-ar putea închide în octombrie! Ministrul Educației a făcut anunțul

Școlile din România s-ar putea închide în octombrie! Ministrul Educației a făcut anunțul

Ministrul Educației a făcut un anunț de ultimă oră despre începerea școlii. Se pare că Sorin Cîmpeanu consideră că este posibil ca în octombrie unitățile de învățământ să se închidă, la doar câteva săptămâni de la începerea cursurilor în formă fizică.

Școlile din România s-ar putea închide în octombrie! Ministrul Educației a făcut anunțul

Cu câteva zile înainte de începerea noului an școlar, Sorin Cîmpeanu anunță posibilitatea închiderii acestora, după ce în urmă cu o zi numărul infectărilor cu COVID-19 a trecut de pragul de 900 de pacienți. Mai exact, ministrul spune că școlile vor rămâne deschise doar atâta timp cât rata de infectare la nivel de localitate nu va depăși pragul de șase la mia de locuitori. Lucru care, după cum declară Cîmpeanu, este posibil să se întâmple chiar în luna octombrie, la câteva săptămâni de la pășirea elevilor în sălile de curs.

De asemenea, Ministrul Educației mărturisește că a ajuns să facă această declarație după ce s-a stabilit faptul că rata incidenței de infectare cu virusul din China crește săptămânal în ultima perioadă cu 1,5 la mie.

”Rata de infectare din localitate, acesta va fi criteriul (de funcţionare a şcolilor – n.r.). În Bucureşti suntem la 0,6 la mie. Avem o rată de creştere săptămânală de 1,5. Acum o săptămână eram la 0,4 – 0,6. Dacă, din păcate, se va păstra acest trend, pe undeva prin luna octombrie este posibil, din păcate, dacă nu vom face progrese semnificative din perspectiva vaccinării, este posibil să se ajungă la pragul de 6 la mie”, a declarat Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei emisiuni, citează româniatv.net.

Data când încep școlile rămâne aceeași

Însă, deși a ținut să facă acest anunț, despre posibilitatea închiderii școlilor, încă nedeschide, Sorin Cîmpeanu nu se dezice de inițialele sale declarații. Astfel că, în continuare, înștiințează elevii și părinții că începând cu data de 13 septembrie și până când statisticile vor arăta o rată de infectare de șase la mie, toată lumea trebuie să fie prezentă fizic în sălile de curs.

„Până la 6 la mie, pe 13 septembrie, toate şcolile, fără niciun fel de deosebire, în funcţie de clasă sau alte criterii, toate şcolile se vor deschide cu prezenţă fizică. De asemenea, se vor deschide cu prezenţă fizică creşele şi grădiniţele. Acestea vor fi păstrate deschise până se va atinge pragul de 6 la mie în localitatea respectivă. Sperăm cu toţii să nu ajungem în acea situaţie, dar suntem obligaţi să luăm în considerare la nivelul Ordinului comun care va apărea săptămâna viitoare, marţi sau miercuri, 1 septembrie”, a mai spus apoi ministrul Educației.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: