Redactia.ro
Home » Știri » Ce se va întâmpla când începe școala. Klaus Iohannis va discuta în ședință cu miniștrii Sănătății și Educației

Ce se va întâmpla când începe școala. Klaus Iohannis va discuta în ședință cu miniștrii Sănătății și Educației

Ce se va întâmpla când începe școala. Klaus Iohannis va discuta în ședință cu miniștrii Sănătății și Educației

Președintele Klaus Iohannis se pregătește de o ședință de lucru cu ministrul Sănătății și Educației privind începerea școlii în situația pandemiei. 

Ce se va întâmpla când începe școala. Klaus Iohannis va discuta în ședință cu miniștrii Sănătății și Educației

Președintele Klaus Iohannis va avea, joi, la Palaltul Cotroceni, de la ora 17:00, o ședință de lucru cu ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, și ministrul Educației, Sorin-Mihai Cîmpeanu, privind începerea noului an școlar.

”Președintele României, Klaus Iohannis, va avea joi, 26 august 2021, ora 17:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru privind începerea noului an școlar, la care vor participa ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, și ministrul Educației, Sorin-Mihai Cîmpeanu”, arată un mesaj al Administrației Prezidențiale.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că părinții vor primi un formular în care vor răspunde la întrebarea dacă își vaccinează sau nu copiii. Pentru asta, în fiecare școală va exista o persoană care va ține legătura cu ei, spune acesta. Ministrul a vorbit la Digi24 și despre condițiile în care elevii ar putea merge fizic la școală și atunci când incidența crește peste 6 la mie. Acesta susține că o parte dintre elevi ar putea merge fizic la școală și dacă incidența într-o localitate depășește 6 la mie, cu condiția ca acea localitate să nu intre în carantină.

De asemenea, Cîmpeanu a vorbit și despre purtarea măștii de protecție în școli. Aceasta va rămâne obligatorie în interior, cu două excepții: învățământul special și orele de sport. Orele de educație fizică se vor putea desfășura în interior, cu condiţia ca în localitate rata de infectare să fie sub 2 la mie. Dacă incidența crește peste acest prag, orele de sport se vor desfășura doar în exterior.

Când începe școala? Calendarul anului școlar 2021-2022

Reprezentanții ministerului Educației au anunțat calendarul desfășurării orelor pe parcursul a 34 de săptămâni. Concret, de pe data de 12 septembrie, toți elevii și cadrele didactice se vor putea deplasa către unitățile de învățământ.

Noul an școlar se anunță a fi unul dintre cei mai scurți de până acum. Cele trei vacanțe vor fi împărțite astfel. Două pentru toţi elevii, iar una pentru cei din ciclul primar şi pentru preșcolar. De asemenea, în semestrul I vor fi 14 săptămâni de cursuri, care se vor putea susține în intervalul 13 septembrie 2021 – 22 decembrie 2021. În ceea ce privește semestrul al doilea, el este format din 20 săptămâni de cursuri, în perioada 10 ianuarie 2022 – 10 iunie 2022. În această perioadă este inclusă activitatea extracuriculară, ”Școala Altfel”. Mai exact, în intervalul 8 – 14 aprilie. Tot în timpul ”Școlii Altfel”, se vor putea organiza și olimpiadele școlare.

”-25 – 31 octombrie 2021: vacanță pentru învățământ preșcolar și primar, 

-23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022: vacanța de iarnă;

-15 aprilie 2022 – 1 mai 2022: vacanța de primăvară”, potrivit site-ului edupedu.ro

În noul an școlar, vacanța de vară se va lua pe data de 11 iunie 2022.  Excepție face învățământula la fără frecvență. Care are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022. Elevii de gimnaziu vor încheia orele pe data de 3 iunie 2022.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: