Redactia.ro
Home » Știri » Scrisoarea emoționantă a unui copil ucrainean, rămas orfan la 6 ani, pentru premierul britanic

Scrisoarea emoționantă a unui copil ucrainean, rămas orfan la 6 ani, pentru premierul britanic

baietel

Un copil ucrainean în vârstă de şase ani, care a rămas orfan după ce părinţii lui au fost ucişi în timpul bombrdamentelor din oraşul Mariupol, i-a trimis o scrisoare premierului britanic, Boris Johnson.

Ce i-a scris copilul lui Boris Johnson

Elijah Kostushevych spune că îşi doreşte ca fiecare copil să fie liber de război şi mulţumeşte Marii Britanii pentru tot ajutorul pe care îl oferă ţării sale în această perioadă de criză, scrie Daily Mail.

„Vreau ca fiecare copil să fie liber de război. Salutări călduroase pentru toţi copii din Marea Britanie. Vă mulţumim pentru ajutorul acordat. Noi vom învinge! Am o pisică care se numeşte Frosya. Vă trimit şi un steag al Ucrainei pe care l-am desenat. Vreau să opresc moartea oamenilor. Și vreau să joc fotbal la Mariupol”, a scris băiatul în scrisoarea adresată lui Boris Johnson.

Băiatul îi mulțumește premierului britanic

O imagine în care copilul ţine scrisoarea în mână a fost distribuită pe reţelele de socializare de ambasadoarea Marii Britanii la Kiev, Melinda Simons.

Elijah a scris această scrisoare ca răspuns la o scrisoare deschisă a premierului Johnson către copiii Ucraineni săptămâna trecută, în care a spus: „Mulți dintre voi ați văzut sau experimentat lucruri la care niciun copil nu ar trebui să fie martori. Cu toate acestea, în fiecare zi, copiii ucraineni ne învață pe toți ce înseamnă să fii puternic și demn.”

Un purtător de cuvânt din Downing Street a declarat: „Prim-ministrul îi mulțumește foarte mult lui Ilie pentru scrisoarea sa și îl laudă pentru puterea și rezistența sa impresionantă în fața atâtor dificultăți. Sperăm că se va putea întoarce în curând să joace fotbal la Mariupol”.

Băiatul de doar 6 ani a fost salvat de voluntarii ucraineni din blocada rusă și este acum îngrijit de un cuplu în orașul Slovyansk.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: