Redactia.ro
Home » Știri » Scrisorile dintre Regina Elisabeta a II-a și prietena sa cea mai bună fac înconjurul lumii. Secretele pe care și le spuneau FOTO

Scrisorile dintre Regina Elisabeta a II-a și prietena sa cea mai bună fac înconjurul lumii. Secretele pe care și le spuneau FOTO

GALERIE FOTO (13)

Scrisorile, devenite acum istorice, au fost scrise în anii 30 către singura prietenă pe care monarhul și-a ales-o când era copil, Sonia Graham-Hodgson. Iată fotografii fermecătoare cu cele două!

Scrisorile dintre Regina Elisabeta a II-a și prietena sa cea mai bună fac înconjurul lumii

Prietenia excepțională a început când micuțele se jucau de-a șotronul și de-a v-ați ascunselea în parcul privat de lângă casele lor din centrul Londrei și avea să dăinuie mulți ani. Prințesa Elisabeta  a alergat brusc până la Sonia fiica distinsului radiolog Harold Graham-Hodgson în Hamilton Gardens, Piccadilly, și a întrebat-o dacă vrea să se joace cu ea.

De fiecare dată când stătea la reședințele regale din întreaga națiune, tânăra Prințesă Elisabeta, cunoscută adesea sub numele de „Lilibet”, a păstrat o corespondență plină de viață cu prețioasa ei prietenă, cu scrisori care arată obsesia ei timpurie pentru cai.

Una dintre scrisori, dezvăluie, de pe vremea când avea doar 10 anișori, preocuparea ei pentru „Ben”, poneiul ei de jucărie preferat, pe care l-a lăsat în grija Soniei, deoarece s-au mutat la Palatul Buckingham după abdicarea unchiului ei, Edward al VIII-lea, făcându-l pe tatăl ei Regele George al VI-lea.

Invitându-și prietena la ceai, Lilibet cea mică a cerut:

„Te rog, crezi că l-ai putea lua pe „Ben” cu tine? Ai putea avea grijă de el? Sunt convinsă că-i va plăcea să stea cu tine”.

Într-o scrisoare cu antetul palatului la 7 martie 1937, ea i-a mulțumit Soniei pentru că a avut grijă de Ben.

Ea i-a cerut prietenei sale să scuze pentru orice „pete sau mâzgălituri”, deoarece scrisoarea a fost scrisă în grabă, după o zi de distracție cu zăpada de la Royal Lodge:

„Am făcut un iglu, un fotoliu și o prăjitură cu gheață”, spune ea entuziasmată. Reuniunea pare să nu fi avut loc, iar o scrisoare suplimentară din aprilie 1937, de data aceasta de la Fortăreața Windsor, îi cere Soniei să-l trimită pe Ben la Londra”.

Secretele pe care și le spuneau Regina Elisabeta a II-a și prietena sa cea mai bună, Sonia

Totuși, nu totul era roz în Royal Deeside, deoarece tânăra Elizabeth i-a vorbit prietenei sale  despre organizarea unei înmormântări pentru un mierlă fără viață descoperit în incinta proprietății:

„Am săpat o groapă și am umplut-o cu petale de trandafir și flori și am pus în jurul mormântului flori albastre”.

Femeile nu s-au mai văzut în timpul celei de-a doua conflagrații mondiale, însă ulterior au continuat să se întâlnească și să corespondeze până la moartea Soniei în 2012, la vârsta de 86 de ani. Până atunci era recunoscută după titlul de soție, Berry.

Fiica Soniei, Victoria d’Anyers Willis, și-a amintit de relația cele două:

„S-au înțeles foarte bine. Se remarcau cât de mult puteau. Au corespondat până la moartea mamei mele”.

De-a lungul vieții, cele două prietene au fost împreună la cursuri de dans și patinaj, au luat masa una la casa celeilalte și au participat împreună la Brownies și Lady Guides. În anii următori, prințesa și logodnicul ei de atunci, locotenentul Philip Mountbatten, au participat la cea de-a douăzeci și una sărbătoare a Soniei, iar el sau ea, la rândul ei, a fost un vizitator la ceremonia de nuntă din 1947 de la Westminster Abbey.

Trecând prin albumul de amintiri și imaginile mamei sale, fiica Soniei, Victoria d’Anyers Willisa declarat:

„Mă simt foarte nostalgică, înțelegând cât de mult se simțeau una pe cealaltă.. iar acum, a plecat și Regina”

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: