Redactia.ro
Home » Știri » Scumpirile se țin lanț. Suma incredibilă pe care agricultorii o cer pentru un kilogram de roșii oltenești

Scumpirile se țin lanț. Suma incredibilă pe care agricultorii o cer pentru un kilogram de roșii oltenești

rosii

Produsele de bază continuă să se scumpească, unele prețuri ajungând să fie de-a dreptul absurde. Românii continuă să fie afectați de creșterea prețurilor și producătorii locali resimt și ei impactul acestei situații. Într-o piață din Alba Iulia, prețurile roșiilor oltenești au ajuns la nivelul ridicat de 65 de lei pe kilogram, în timp ce castraveții autohtoni sunt vânduți chiar și cu 35 de lei kilogramul.

Un kilogram de roșii oltenești au ajuns să coste 65 de lei pe kilogram

În Piața agroalimentară din Alba Iulia, roșiile românești sunt comercializate la un preț exorbitant de 65 de lei pe kilogram, în timp ce cele importate sunt vândute la un preț mult mai scăzut, cuprins între 17 și 20 de lei pe kilogram.

Vânzătorii sunt primii care recunosc că prețurile sunt unele care îi țin departe de tarabe pe clienți. În piață, numărul cumpărătorilor este redus. Mulți vin, aruncă o privire asupra prețurilor și se retrag dezamăgiți spre casă.

Cumpărătorii pleacă acasă cu mâinile goale după ce văd prețurile

„Nu avem ce face, am adus puține doar câte o ladă din fiecare doar ca să începem cu ceva. Dacă era Paștele mai târziu, erau alte prețuri. Este frig afară, marfă nu este. (…) Nici nu avem cui să vindem. Nici astea de import nu se vând așa bine. Vine lumea se uită și pleacă mai departe. Se miră, dar asta este, nu aș vrea eu să le pun atât la preț, dar sunt scumpe la cumpărare, sunt foarte scumpe, așa pleacă foarte scumpe”, a declarat una dintre vânzătoare.

Roșiile oltenești nu sunt singurele cu un preț exagerat. În ultima perioadă, cartofii extratimpurii proveniți din solariile fermierilor aveau un preț de 20 de lei la vânzarea en-gros, însă în piețe prețul lor ajungea să fie cu mult mai mare, chiar și de 25 sau 30 de lei, spre revolta cumpărătorilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: