Redactia.ro
Home » Știri » Se dau vouchere pentru repararea locuinței sau pentru electrocasnice noi. Ce sumă pot obține românii

Se dau vouchere pentru repararea locuinței sau pentru electrocasnice noi. Ce sumă pot obține românii

vouchere

4.000 de lei, atât ar putea primi sute de mii de români care au o situație financiară dificilă pentru a-și cumpăra un aragaz, o mașină de spălat sau un frigider, bani ce provin din fonduri europene.

De asemenea, se iau în calcul și vouchere pentru a-și putea repara locuința.

Românii pot primi 4.000 lei pentru repararea locuinței

Ministerul Fondurilor Europene negociază cu oficialii de la Bruxelles pentru a primii banii dedicați acestor vouchere. Ministerul vrea să obțină de la Comisia Europeană pentru aceste vouchere în total 600 de milioane de euro.

„4.000 de lei este limita maximă pentru ceea ce înseamnă voucherul de locuire și pentru repararea locuinței. De asemenea, 4.000 de lei este pentru ceea ce înseamnă aparatele electrocasnice. Deci sunt 2 vouchere cu valori separate”, a declarat Marcel Boloș. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Vor fi două tipuri: primul, de 4.000 de lei, pentru repararea locuinței. Al doilea voucher, pentru a cumpăra un aragaz, o mașină de spălat sau un frigider.

Cine poate accesa acest ajutor financiar

Beneficiarii acestor ajutoare sunt persoanele care nu pot muncii, bătrânii fără sprijin și familiile care au mai mult de cinci copii. Circa 220.000 de români se află în această situație.

„Cert este că noi aceste vouchere le derulăm prin intermediul centrelor comunitare care urmează a fi funcționale la nivelul autorităților locale din mediul rural.

Sunt peste 2.200 de astfel de centre, iar populația beneficiară sau numărul de beneficiari pe care îi avem luați în considerare este de 220.000.

Centrele comunitare care au pe lângă primării asistent medical, asistenți social, asistenți educațional, vor fi cele care vor avea în grijă ca aceste vouchere să fie folosite cu destinația pentru care au fost acordate”, a mai declarat Boloș, potrivit RTV.

Banii ar putea intra în posesia românilor cu venituri mici spre mijlocul anului viitor:

„Vrem să prevenim ca acești bani pe care îi alocăm pentru a oferi reintegrare socială amărâților, să prevenim ca acești bani și echipamente să poată să fie vândute.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: