Redactia.ro
Home » Știri » Se deschid mall-urile după 15 mai? Anunțul lui Raed Arafat

Se deschid mall-urile după 15 mai? Anunțul lui Raed Arafat

mall-uri arafat anunt

Cel mai probabil mall-urile nu vor fi printre primele localuri deschise, după data de 15 mai, afirmă șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Chiar dacă hotelurile, saloane de înfrumusețare sau cabinetele dentare se deschid, mall-urile vor fi printre ultimele afaceri deschise, după relaxarea măsurilor în România. Astfel, cel mai probabil, mall-urile se vor deschide după data de 1 iunie. Potrivit lui Raed Arafat, măsurile vor fi luate gradual. Mai exact, va fi adoptată o nouă măsură de relaxare o dată la două săptămâni, iar deschiderea mall-urilor nu se află printre primele pe listă.

Se deschid sau nu mall-urile?

„Nu foarte repede, nu știu. Vor fi măsuri care vor fi luate în prima faza, după 15, după care așteptat 15 zile, după care 14 zile, după care luate următoarele măsuri. Nu cred că mall-urile vor fi printre primele măsuri luate.(…)

Unde ai loc de aglomerație mare și nu este esențial, încă se așteaptă în prima faza. Lumea nu știe cum va fi, noi nu știm dacă după primele măsuri vom vedea o creștere, vom vedea o stabilitate sau dacă suntem în scădere sau continuă scăderea sau continuă această stabilitate în dinți de fierăstrău”, a explicat șeful DSU.

Precizările lui Arafat

De asemenea, Raed Arafat a ținut să precizeze că nimeni nu știe felul în care va continua pandemia, iar măsurile de relaxare pot fi luate doar în condițiile în care se vede o evoluție în bine în ceea ce privește numărul de cazuri.

„Într-o zi suntem cu un număr de cazuri, în altă zi cu altul și suntem așa acum, nu suntem cu un trend în fiecare zi mai puțîn de celălalt.
Noi nu știm când se iau măsurile de relaxare, dacă vom începe să vedem o creștere sau va continuă modul în care acum evoluează boala”, a transmis Arafat, la Digi24.

După 15 mai se relaxează măsurile luate pentru a evita infecțiile cu COVID-19. Președintele Klaus Iohannis a anunțat deja că starea de urgență nu va fi prelungită și vom trece la starea de alertă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: