Redactia.ro
Home » Știri » Se iau măsuri speciale? Prefectul Capitalei, declarație oficială: „Rata de 3,02 înseamnă…”

Se iau măsuri speciale? Prefectul Capitalei, declarație oficială: „Rata de 3,02 înseamnă…”

Prefectul Capitalei afăcut declarații în ceea ce privește depășirea pragului de 3 la mia de locuitori în ceea ce privește creșterea alarmantă a numărului de cazuri de coronavirus. 

Ce spune Prefectul Capitalei

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat pentru Edupedu.ro că nu are în vedere convocarea duminică a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă. Acesta consideră că nu este cazul să panicheze lumea, deși zilnic în România a fost observată o creștere constantă a numărului de cazuri de COVID-19. Coeficientul infectărilor cu noul coronavirus cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, în Bucureşti este de 3,02, lucru care impune, în mod normal, măsuri speciale.

“Nu. În legislaţie scrie că în 48 de ore comitetele pentru situaţii de urgentă judetene şi cel municipal se intrunesc, după depăşirea unei rate de 3. Deci daca astazi s-a anuntat, 48 de ore inseamna luni si marti. 3,02 e foarte putin depasit ca sa panicam lumea”, a declarat Prefectul Capitalei. Mai mult, Cojanu se află în izolare la domiciliu după ce a luat contact cu o persoană diagnosticată cu COVID-19.

Când se va trece la scenariul roșu

”După ce se va depăşi această cifră de 3, vom lua măsuri, dar nu vom lua la 3,01. (…) Dacă se ajunge la 3,4 deja atunci vom lua măsuri pentru trecerea în scenariul roşu”, a mai afirmat acesta marți.

Conform celor mai recente decizii ale autorităților, în zonele în care incidența cazurilor de COVID depășește 3 la mie, purtarea măștii devine obligatorie în toate spațiile deschise. În plus, școlile se închid iar cursurile vor avea loc doar online, iar activitatea teatrelor, cinematografelor și a restaurantelor ar urma să fie oprită.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: