Redactia.ro
Home » Știri » Sute de școli în Scenariu Roșu de Covid. Orban anunță cum va arăta anul școlar 2020-2021

Sute de școli în Scenariu Roșu de Covid. Orban anunță cum va arăta anul școlar 2020-2021

Premierul României, Ludovic Orban, anunță cum va arăta anul școlar 2020-2021. Premierul a anunțat, vineri, la Ministerul Educației, că nu se poate spune că anul 2020-2021 este compromis. Deși tot mai multe școli au trecut la scenariul roșu în urma creșterii cazurilor de COVID -19, Orban declară că o mare parte din școli funcționează după un program normal. 

 

Ce a anunțat premierul

 

Ludovic Orban a anunțat cum arată până în acest moment anul școlar 2020-2021. Premierul anunță că o mare parte din școli încă funcționează în regim normal și nu se poate spune că este compromis. „Cum să fie compromis? (…) Noi am luat special această decizie să afectăm cât mai puţin procesul educaţional, dreptul la educaţie al copiilor trebuie respectat, copiii au nevoie să se ducă la şcoală, să ţină pasul cu materia”, a afirmat Orban.

Premierul a participat, astăzi, la o întâlnire la Ministerul Educației. Orban afirmă că acest lucru nu ține doar de Ministerul Educației, motiv pentru care la întâlnire participă și vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Muncii, Violeta Alexandru și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Ludovic Orban mai declară că își dorește corectarea eventualelor disfuncționalități,  îmbunătățirea procesuluie ducațional și protejarea sănătății copiilor. ”Un profesor are obligația să se adapteze”, a declarat premierul în cadrul întâlnirii.

Întrebat dacă acest an este unul compromis, premierul a afirmat: ‘„Cum să fie compromis? Abia ce a început anul şcolar, ştiţi foarte bine situaţia, că sunt pe roşu câteva sute de şcoli, pe sistem mixt 4.000 şi ceva de şcoli, restul şcolilor funcţionează în regim normal.” 

Mai mult, Orban declară că trebuie respectat dreptul copiilor la educație. ‘‘Copiii au nevoie să se ducă la şcoală, să ţină pasul cu materia şi tocmai din acest motiv am stabilit acest sistem care să ţină cont de situaţia epidemiologică din fiecare comunitate locală”, a adăugat acesta.

 

Ce spune premierul despre creșterea numărului de cazuri

 

În România au fost raportate peste 2000 de cazuri în ultimele trei zile. Datele de astăzi indică 2.086 noi cazuri de îmbolnăvire din peste 25.000 de teste efectuate. Este al doilea cel mai mare record de la începutul pandemiei. Ziua de miercuri, 30 septembrie, a adus un nou record absolut de noi cazuri de îmbolnăvire: 2.158 de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19) într-un interval de 24 de ore. Primul record de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost înregistrat pe 23 septembrie 2020.

Șeful Executivului a anunțat că luni, în cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență, vor fi stabilite noile restricții pentru  țările care au un nivel superior de infectare în ultimele 14 zile. În ceea ce îi privește pe cei care vin în România și stau mai mult de trei zile vor fi nevoiți să stea în carantină. Aceștia au posibilitatea să își facă și un test COVID. Doar în cazul în care acesta este negativ, ei pot ieși din carantină. Pe de altă parte, celor care stau doar trei zile în țară nu l se impune carantina, atâta timp cât prezintă un test negativ COVID efectuat cu 48 de ore înainte de momentul intrării în țară, conform Știrile PRO TV.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: