Redactia.ro
Home » Știri » Se impune sau nu din nou stare de urgență? Nelu Tătaru a făcut precizări

Se impune sau nu din nou stare de urgență? Nelu Tătaru a făcut precizări

nelu tataru

Ministrul Sănătății a făcut precizări despre intrarea din nou a României în stare de urgență ca urmare a creșterii numărului de infectați cu noul coronavirus. Ce a declarat, așadar, Nelu Tătaru despre această posibilitate?

Ministrul Sănătății a făcut precizări în legătură cu reinstituirea stării de urgență

Nelu Tătaru a făcut din nou precizări pe marginea acestui subiect dat fiind faptul că România se confruntă cu o creștere semnificativă a numărului de căzuri de infectare cu noul coronavirus. Ministrul Sănătății a dat asigurări, însă, că în momentul actual nu este o măsură de luat în calcul. „Am mai discutat acest lucru, în acest moment nu se impune”, a răspuns Nelu Tătaru, întrebat despre posibilitatea reinstituirii stării de urgență, anul acesta, în acest sezon estival.

„Vedem evoluția ulterioră și mă repet, la propunerea INSP, Ministerul Sănătății, CNSU, propunere către președintele României, este atributul președintelui României, dar într-un context care în acest moment nu face…”, a spus ministrul Sănătății.

Anterior, Nelu Tătaru declarase că va face o propunere spre starea de urgență

Nelu Tătaru declarase că situația curentă impune noi măsuri luate și că va face o propunere spre starea de urgență, care să ajungă la președintele României. „Gestionăm o criză a pandemiei, vreau să avem o legislație care să ne permită să ne desfășurăm activitatea, să revenim la acele cazuri de 100 și ceva de infectări pe zi. Facem o analiză, facem o propunere spre starea de urgență. Creșterea numărului de cazuri e de la o zi la alta și atunci se poate declara o stare suplimentară decât cea de alertă, dar evaluarea ne va da și răspunsul”, declara ministrul Sănătății în urma cu aproximativ o oră.

Loading...