Redactia.ro
Home » Știri » Se închid din nou mall-urile și târgurile? Medicii români: „Oamenii să stea acasă”

Se închid din nou mall-urile și târgurile? Medicii români: „Oamenii să stea acasă”

Cazurile de Covid-19 au luat amploare in Europa, iar restrictiile impuse par sa nu isi faca efectul. Asa este si cazul Romaniei, iar autoritatile cer inchiderea mall-urilor si a targurilor de profil.

Asa cum este deja comunicat, spatiile publice fara distantarea fizica sunt cele vinovate de numarul mare de infectati de coronavirus in ultima perioada. Medicii de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu roaga autoritatile sa ia masuri mai drastice si sa restrictioneze pe cat posibil accesul oamenilor in mall-uri si targuri, ce sunt in momentul de fata surse sigure de raspandire a virusului. Florin Grosu si Liliana Coldea, reprezentatii unitatii sanitare mai sus amintite recomanda oamenilor sa stea acasa, subliniind faptul ca atat targurile cat si mall-urile din Sibiu ar trebui sa fie inchise. Chiar dacă s-a dat o ordonanţă de urgenţă în care pacientul care are simptome să stea acasă şi să contacteze medicul de familie, sunt convinsă că nu se va întâmpla lucrul acesta. Sunt convinsă că toţi vor veni direct la spital şi nici măcar nu vor suna medicul de familie şi noi nu îi putem trimite acasă. (…) Aici, puteţi poate dumneavoastră, presa, să scrieţi că, în momentul în care ai simptome, primul lucru este să iei legătura cu medicul de familie, nu vii direct la spital, pentru că practic colmatezi Serviciul de Urgenţă, stai acasă, iei legătura cu medicul de familie şi medicul de familie te monitorizează, aşa zice în ordonanţa de urgenţă. (…) Medicul de familie poate să solicite Salvarea şi să fie testat omul acasă şi să aştepte rezultatul testului COVID, a declarat medicul Liliana Coldea, medic in Sibiu.

 „Plamanii de vata”, marea temere a medicilor din Sibiu

Tot medicii din Sibiu avertizeaza ca noul coronavirus afecteaza plamanii destul de mult si pot dezvolta cazuri mult mai grave. “Plamanii de vata”, asa cum ii definesc medicii, sunt rezultatul infectarii cu Covid-19.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: