Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Se întâmplă cu 2 ore înaintea de închiderea urnelor! Date oficiale de la BEC

Se întâmplă cu 2 ore înaintea de închiderea urnelor! Date oficiale de la BEC

UPDATE | Aproape 8,6 milioane de români au votat, la ora 19.00. În 2014, oamenii au venit în număr considerabil mai mare

Prezența la vot in România. Care sunt ultimele procente la vot, date oficiale de la BEC, câți români au votat până acum și care sunt județele cu cea mai mare prezență la urne. Peste 18 milioane de români sunt așteptați să voteze în turul doi al alegerilor prezidențiale care are loc duminică, 24 noiembrie. Cetățenii sunt chemați să aleagă între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, cei doi candidați care se înfruntă în al doilea tur de scrutin pentru funcția de președinte.

Prezență la vot ora 19.00 Aproape 8,6 milioane de români au votat la secțiile din țară până la ora 19.00, potrivit Biroului Electoral Central. Prezența la vot este de peste 47% cu două ore înainte de închiderea urnelor. Este o mobilizare mai bună decât cea din primul tur, când la aceeași oră votaseră puțin peste 8,2 milioane de români, cu o prezență la vot de 45,08%. Prezența este însă mult mai mică față de cea înregistrată la ora 19 în turul 2 al alegerilor din 2014: 58,66%. Cea mai bună prezență se înregistrează la această oră în județele Ilfov (63%), Cluj (57%) și Sibiu (54%). Cea mai slabă mobilizare este în județele Harghita (21,4%), Covasna (24%) și Satu Mare (35,7%).

Peste 8,4 milioane de români au votat

Conform datelor Biroului Electoral Central, prezența la vot în secțiile de votare din România a depășit 46%. Au votat peste 8,4 milioane de români la ora 18.40, diferența dintre mediul urban și cel rural depășind un milion de voturi. Prezența a depășit-o pe cea din turul 1, când la ora 18.00 votaseră 7,7 milioane de români, cu o prezență la vot de 42%.

Prezența la vot ora 17.30: 42,64% Potrivit Biroului Electoral Central, la ora 17.30, votaseră 42,64% dintre alegători, diferența de prezență între mediul rural și cel urban fiind neglijabilă, de numai 0,5%. În București, prezența este peste media națională cu aproape două procente, dar există varianții importante de la un sector la altul.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini