Redactia.ro
Home » Homepage » Se întâmplă la granița României! Pericol major! Toți românii trebuie să știe

Se întâmplă la granița României! Pericol major! Toți românii trebuie să știe

În Ungaria s-a depistat primul caz de variola maimuţei. Vecinii noștri se confruntă cu această contaminare periculoasă. 

Ungaria a depistat primul caz de variola maimuţei

Medicul şef Cecilia Muller a oferit informații despre pacientul infestat agenției de presă de stat MTI. Un bărbat în vârstă de 38 de ani a fost depistat cu variola maimuței, iar autorităţile sanitare ungare investighează dacă acesta a călătorit recent în străinătate, potrivit Reuters

Variola maimuţei. Primul din Ungaria

Boala nu se răspândeşte cu uşurinţă, doar prin contact direct, a spus Cecilia Muller într-o conferinţă de presă. Variola maimuţei este o boală care persistă între două şi patru săptămâni şi se poate răspândi mai uşor la persoanele imunocompromise, dar şi la femeile însărcinate, a mai precizat Muller.

Focare de variola maimuţei în peste 20 de ţări

Peste 20 de ţări se confruntă cu această criză sanitară, în care variola maimuţei nu este endemică. Un raport al OMS arată înregistrări la peste 300 de persoane cu acestă boală virală, confirmate sau suspectate, mai ales în Europa. 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat, duminică, faptul că variola maimuţei constituie acum „un risc moderat” pentru sănătatea publică la nivel global după ce au fost raportate cazuri în regiuni unde boala nu este întâlnită de obicei.

În ce țări s-a depistat variola maimuţei

Trei ţări concentrează în prezent majoritatea cazurilor confirmate: 

„Marea Britanie, prima ţară în care au fost observate cazuri neobişnuite la începutul lui mai, Spania şi Portugalia, potrivit ECDC. Cazuri de variola maimuţei au fost depistate şi în Belgia, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Cehia, Danemarca, Scoţia, Elveţia şi Suedia. Europa concentrează majoritatea cazurilor.

Canada, Statele Unite, Australia, Israel, Emiratele Arabe Unite şi Maroc sunt ţările din afara Europei cu cazuri considerate confirmate. Cazurile suspecte nu sunt luate în considerare în bilanţ”, conform Antena 1

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: