Redactia.ro
Home » Știri » Se majorează valoarea tichetelor de masă și de creșă. Când intră în vigoare proiectul

Se majorează valoarea tichetelor de masă și de creșă. Când intră în vigoare proiectul

Se majorează valoarea tichetelor de masă și de creșă.

Se majorează valoarea tichetelor de masă și de creșă. Oficialii din Guvern au declarat că economia României a crescut spectaculos, motiv pentru care noile modificări la valoarea unui tichet de masă ar trebui să crească. Ei bine, realitate pare că este cu totul alta. Ministerele Muncii și Finanțelor au pregătit un ordin de majorare a tichetelor de masă și de creșă. Despre ce sumă este vorba?

Se majorează valoarea tichetelor de masă și de creșă. Când intră în vigoare proiectul

Se majorează valoarea tichetelor de masă și de creșă. Anul trecut, Raluca Turcan, ministrul Muncii, anunța un nou proiect de majorare a valorii unui tichte de masă. Ministerul Finanțelor, Ministerul Muncii și Protecției Sociale pregătesc un ordin de majorarea tichetelor de masă și a celor de creșă, începând cu luna octombrie 2021. Conform articolului 1 al ordinului de ministru publicat de Ministerul Muncii, valoarea nominală a unui tichet nu va depăși cuantumul de 20,09 lei. Până în luna septembrie, valoarea maximă a unui tichet de masă este de 20,01 lei, iar valoarea nominală lunară a unui tichet de creșă este de 480 lei, până în luna septembrie.

După ce ordinele vor fi semnate de miniștrii Muncii și a Finanțelor, acestea vor fi publicate. Datele Ministerului arată că ultima majorare a fost făcută anul trecut, tot în octombrie, iar atunci valoarea unui tichet de masă creștea de la 20 de lei la 20.01 lei. Beneficiarii acestui tichet de masă sunt majoritatea angajașilor din sistemul bugatar din România. Tichetul este acordat doar în limita prevederilor bugetului de stat sau ale bugetarilor locale, iar aceste prevederi sunt doar pentru unitățile din sectorul bugetar. Angajatul poate folosi, lunar, un număr de tichete de masă cel mult egal cu numărul de zile lucrate.

Cu cât se majorează un tichet de masă

Așadar, creșterea unui tichet de masă se face cu opt bani, adică va costa din octombrie 20.09 lei. Dacă se folosește un singur tichet, un român ar putea cumpăra cel mult una sau două gume de mestecat. Recent, Florin Cîțu declara că economia românească a crescut cu 13%.

Majorarea tichetului de creșă se face cu 10 lei, comparativ cu cei opt bani la tichetul de masă. Noile schimbări vor fi aplicabile până în luna martie 2022, urmând să se facă alte majorări la valorile celor două tichete sociale. Tichetele de masă sunt bilete pe care angajatorii le poate acorda lunar salariaților, aceștia putând doar să achiziționeze doar câteva produse. Tichetele de creșă sunt bilete pentru cei care nu beneficiează de concediu și de indemnizație acordată pentru creșterea copilului în vârstă de până la doi ani. Dar și copiilor cu handicap până la vârsta de trei ani. Tichetele pot fi folosite pentru achitarea de taxe, unde este înscris cel mic.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: