Redactia.ro
Home » Știri » Se pregătește și invazia în Republica Moldova? Hărțile secrete dezvăluite lumii întregi de șeful statului belarus Alexandr Lukashenko au surprins pe toată lumea

Se pregătește și invazia în Republica Moldova? Hărțile secrete dezvăluite lumii întregi de șeful statului belarus Alexandr Lukashenko au surprins pe toată lumea

Alexandr Lukashenko a surprins pe toată lumea după ce a prezentat într-o emisiune Tv planurile secrete de luptă, dar și un plan de invazie a regiunii Transnistria din Republica Moldova, transmite publicația britanică Express.co.uk.

Imaginile video înregistrate la Consiliul de Securitate al Belarusului, care s-a întrunit marți, au fost publicate pe canalul de Telegram al președinției belaruse și preluate de mai mulți corespondenți ai presei internaționale.

Se pregătește și invazia în Republica Moldova? Hărțile secrete dezvăluite de Alexandr Lukashenko

Lukashenko s-a adresat consiliului de securitate din Belarus şi ar fi prezentat o hartă în care Ucraina este împărţită în patru regiuni. Printre aceste patru regiuni se numără şi regiunea separatistă Transnistria din Republica Moldova.

În partea de stânga jos a hărții poate fi văzută ceea ce pare o mișcare de trupe dinspre portul Odessa înspre Transnistria. Este posibil ca cele 4 părți în care Ucraina este împărțită în hartă să fie zonele de comandament operațional ale armatei ruse și să prezinte direcțiile de atac ale trupelor rusești.

Alexandr Lukașenko neagă implicarea Belarus în războiul din Ucraina

Președintele Belarus a negat în mod repetat că țara lui ar lua parte la invazia Ucrainei, deși a dat undă verde trupelor rusești să atace Ucraina dinspre nord, de pe teritoriul belarus.

Echipament de luptă și zeci de mii de soldați ruși au ajuns în Belarus de la începutul lunii februarie pentru ceea ce Minskul și Moscova au catalogat drept „exerciții militare”.

Ziarul Kyiv Independent a scris marți că trupe belaruse ar fi intrat în Ucraina în regiunea Chernihiv, informație pe care Belarusul o neagă.

Rusia pregătește o provocare deliberată pentru a justifica intrarea Belarusului în conflict și că aproximativ 300 de tancuri ale Minskului se află la granița sa de nord.

Avertismentul serviciului de informații de la Kiev vine după ce Lukașenko a declarat marți după-masa că toate trupele belaruse sunt la unitățile lor dar că ele ar putea fi mobilizate în 2-3 zile, „în caz de pericol”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini