Redactia.ro
Home » Știri » Se prelungește starea de alertă! Ce restricții intră în vigoare de azi

Se prelungește starea de alertă! Ce restricții intră în vigoare de azi

Comitetul pentru Situații de Urgență a prelungit starea de alertă pentru 30 de zile. Restricțiile vor intra în vigoare de miercuri, 13 ianuarie. Printre restricții se numără și interdicția de a organiza petreceri publice sau private sau circulația pe timpul nopții. 

 

Se prelungește starea de alertă!

CNSU a aprobat hotărârea cu privire la prelungirea stării de alertă pe tot teriotriul țării începând cu 13 ianuarie, pentru o perioadă de 30 de zile.

Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.01.2021”, prevede art. 1 al Hotărârii CNSU nr. 3/2021, în care sunt detaliate măsurile și restricțiile în Anexă.

Autoritățile vor lua următoarele măsuri:

-Este necesară menținerea obligativității purtării măștii de protecție în spațiile publice, la locul de muncă, în spațiile comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun

-Este propusă menținerea interdicției desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise sau deschise, publice și/sau private

-Este propusă menținerea interdicției organizării de evenimente private(nunți, botezuri, mese festive etc.) în spații închise și deschise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente

-Este propusă menținerea interdicției de  circulație în interiorul localităților pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de șase persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri

-Este propusă menținerea interdicției de circulație în toate localitățile, pentru tpate persoanele, în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00-05.00, cu anumite excepții motivate

-Este considerată necesară menținerea interdicțiilor privind organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise

-Activitățile instituțiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producție de film și audiovizual, a instituțiilor de spectacole şi/sau concerte, școlilor populare, de artă şi de meserii, precum și evenimentele culturale în aer liber se desfășoară numai în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății.

 

Coronavirus România, bilanț 11 ianuarie

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistarte 1.987 de cazuri noi de infecatre cu noul coronavirus, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 16.725 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 10.01.2021 (10:00) – 11.01.2021 (10:00) au fost raportate 71 de decese (48 bărbați și 23 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vâlcea și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 3 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 11 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 23 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 22 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 11 decese la categoria de peste 80 de ani.

66 dintre decesele înregistarte sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități,  4 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Numărul total al persoanelor internate cu COVID-19, în unitățile sanitare de profil, este de 9.001. Dintre acestea, 1.083 persoane au fost internate la ATI.

 

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: