Redactia.ro
Home » Știri » Se redeschid sălile de păcănele. Reguli noi pentru pariori

Se redeschid sălile de păcănele. Reguli noi pentru pariori

sălile de păcănele

Oficialii estimează că din 15 iunie se vor redeschide cazinourile și sălile de păcănele. Regulile vor fi însă stricte pentru pariori, din cauza pandemiei de coronavirus.

Casele de pariuri, sălile de păcănele și cazinourile stau închise din 18 martie, fiind printre primele afaceri care și-au suspendat activitatea după ce a fost instaurată starea de urgență.

Sorin Constantinescu, consilierul guvernamental în domeniul jocurilor de noroc, estimează că sălile cu jocuri de noroc se vor deschide din 15 iunie, „fiind închise odată cu restaurantele”.

Reguli stricte în sălile de păcănele

Sălile de păcănele se vor deschide, dar nimic nu va mai fi la fel. Pariorii vor purta măști de protecție și nu vor mai putea juca la trei aparate. Între aparate va fi montat plexiglas, susține Sorin Constantinescu.

Nu mai e frumusețea aia a jocului care era înainte de condițiile astea restrictive. Plus mască, plus tot timpul trebuie aparatele dezinfectate. De câte ori se ridică un client de la aparat, trebuie dezinfectat aparatul. Altul vrea să joace, trebuie să aștepte până se dezinfectează. Nu văd cum își va reveni, în condițiile astea restrictive, industria pe termen scurt sau mediu!”, a declarat consilierul guvernamental în domeniul jocurilor de noroc, potrivit Digi24.ro.

Casele de pariuri își reiau activitatea în condiții speciale, cum prevede starea de alertă. La ghișee, între casier și jucători, vor fi montate panouri de plexiglas.

Salariații vor purta vizete, podeaua va avea marcaje pentru distanța de siguranță, sălile vor fi dezinfectate zilnic, jucătorii vor purta măști de protecție și își vor dezinfecta mâinile la intrare. Cei care prezintă simptome de infecție respiratorie nu vor avea acces în sălile caselor de pariuri sportive.