Redactia.ro
Home » Știri » Se reintroduce starea de urgență? Previziunile lui Ion Cristoiu despre luna viitoare

Se reintroduce starea de urgență? Previziunile lui Ion Cristoiu despre luna viitoare

Jurnalistul si analistul politic Ion Cristoiu se arata ingrijorat de viitoarea criza prin care va trece Romania, dupa alegerile parlamentare ce vor avea loc in aceasta iarna. Din cauza numarului mare de infectati, Romania poate intra din nou in starea de urgenta.

Ion Cristoiu este de parere ca dupa alegerile parlamentare din decembrie, Romania va intra in carantina totala si va avea parte de aceleasi interdictii dure ca in primavara. Pentru ca presedintele Romaniei, Klaus Iohannis doreste sa isi asigure majoritatea parlamentara si guvernul pentru inca 4 ani, acesta nu va interzice urmatoarele alegeri si nu va lua alte masuri pentru stoparea  infectarii cu Covid-19, potrivit lui Cristoiu. “Având în vedere că este după 6 decembrie şi el o să câştige majoritatea, nu trebuie să facem un exerciţiu de imaginaţie. A fost politicos în aprilie. Ne-a zis să stăm acasă. După 6 decembrie, nu ne mai spune şi ne ţine acasă. O să stăm acasă şi de Crăciun, şi de Revelion, şi de Anul Nou, o să vedeţi!”

Din nou in lockdown?

Tot jurnalistul este de parere ca imediat dupa alegerile de pe 6 decembrie, adica in ziua urmatoare, Romania se va afla in lockdown si va retrai momentele din primavara, cu ocazia sarbatorilor de Craciun si Revelion din acest an. Ei nu au curaj acum să ia nicio măsură. Încearcă să paseze responsabilitatea pe autorităţile locale. Peste tot în Europa, deciziile sunt la nivel central. Stare de urgenţă poate fi proclamată pe anumite zone de preşedinte. Dar toate sunt trimise la autorităţile locale şi avem un paradox. În curând o să fie toată ţara în lockdown, fără să fie la nivel central. O să o ia pe localităţi. Visul lui Iohannis este ca PNL să aibă, cu redistribuiri, peste 40% şi să fie două, trei partide. Mai există un alt scop, care nu e atât de la vedere. Ca foarte multe partide să obţină 4,9%, nu 5%. În aşa fel încât redistribuirea să aducă partidului care are cele mai multe voturi aproape 50%”, a declarat Ion Cristoiu pentru Antena 3.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: