Redactia.ro
Home » Știri » Se repetă TRAGEDIA de la Crevedia? Pericol de EXPLOZIE la Cluj-Napoca!

Se repetă TRAGEDIA de la Crevedia? Pericol de EXPLOZIE la Cluj-Napoca!

Tragedia de la Crevedia, acolo unde s-au produs mai multe explozii la o staţie GPL, a fost foarte aproape să se repete la Cluj-Napoca.

La sediul unei firme care încarcă butelii de oxigen, au fost constatate scurgeri dintr-un recipient de circa 10.000 de litri încărcat cu oxigen.

Accesul civililor, interzis

Pompierii din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 Cluj-Napoca au fost alertaţi vineri, în jurul orei 5.50, pentru stingerea unui posibil incendiu izbucnit la un operator economic, cu obiect de activitate încărcarea de butelii de oxigen, situat pe strada Cantonului din municipiul Cluj-Napoca.

„La faţa locului s-au deplasat opt autospeciale pentru stins incendii, două autoscări, două echipaje SMURD şi unul SAJ, precum şi echipaje de poliţie. În momentul sosirii la faţa locului, pompierii au constatat că existau scurgeri de oxigen dintr-un recipient încărcat cu oxigen, de aproximativ 10.000 litri, fără a consta existenţa unei flăcări”, a anunțat ISU Cluj.

Civilii au avut interzis pe o rază de 500 metri.

N-au fost înregistrate victime

S-a reuşit evitarea producerii unei tragedii. Robinetul recipientului încărcat cu oxigen a fost închis de către personalul de la locul de muncă, fiind oprită astfel deversarea de gaz în atmosferă.

Până în prezent nu au fost înregistrate persoane care să solicite consult medical, au mai transmis pompierii clujeni.

Pericolul de explozie la Crevedia a fost eliminat

După cinci zile de intervenție, ISU Dâmboviţa a anunțat, joi seară, că nu mai există niciun pericol de explozie la Crevedia și că toate cisternele au fost golite.

„Intervenţia este finalizată, la locul evenimentului rămân pentru supravegherea zonei o autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD de la Garda Corneşti”, a transmis, ISU Dâmboviţa.

Peste 100 de jandarmi au fost aduși la Crevedia pentru a căuta probe în urma exploziilor catastrofale de la sfârșitul săptămânii. În imagini apar zeci de jandarmi pe câmpul din apropierea zonei unde au avut loc exploziile de sâmbătă seară, iar acești caută orice indiciu, orice probă, orice urmă care ar putea să ajute în această anchetă.

Încă este stabilit un perimetru de siguranță în zonă, se fac cercetări la fața locului, oamenii sunt ținuți departe, dar sunt bucăți peste tot, de cisterne, din clădiri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: