Redactia.ro
Home » Știri » Se schimbă cărțile de identitate. Românii vor avea nevoie de buletine noi cu CIP

Se schimbă cărțile de identitate. Românii vor avea nevoie de buletine noi cu CIP

Se schimbă cărțile de identitate. Românii vor avea nevoie de buletine noi cu CIP

Se schimbă cărțile de identitate. Românii vor avea nevoie de buletine noi cu CIP. Obligatoriu, românii vor trebui să-și schimbe cărțile d eidentitatea, iar nou act va arăta ca un card bancar și va include un cip.

Se schimbă cărțile de identitate. Românii vor avea nevoie de buletine noi cu CIP

Potrivit Digi24, un regulament al Uniunii Europene obligă autoritățile să schimbe cartea de identitatea până în 2 august 2021. Așadar principalele modificări, vor fi, mărimea va fi cea a unui card bancar, va ține loc și de card de sănătate, ceea ce înseamnă că va avea o cheie criptografică cu ajutorul căruia ne putem loga în sistemul de sănătate. În premieră, va fi un buletin cu cip, va include o imagine facială și două amprente.

Din anul 2021 va fi pregătită platforma ca buletinele să fie eliberate, toată lumea trebuie să aibă buletin de la 12 ani.

Ce riscă cei care vor opta pentru un buletin fără cip

Aceste dezvoltări sunt previzionate a dura 18 luni, deci un calcul matematic ne arată că deja de pe 2 februarie va începe să curgă acest termen de 18 luni. Este ultima şansă pentru a putea îndeplini obligaţiile prevăzute de acest regulament. În acest sens, intervenţia normativă este extrem de necesară şi de urgentă.

Actualul card de sănătate nu deține date privitoare la starea de sănătate. Pe noul card electronic va exista un certificat electronic, astfel încât deținerea actualului card de sănătate în forma actuală nu mai este utilă și necesară, mai ales că generează un anumit nivel de cost la nivelul adminisgtrației publice din România.

Acest card electronic de identitate va permite autentificarea în sistemele administraţiei publice din România, atât centrale cât şi locale. În anul 2017 s-a relevat că o parte a societății nu dorește deținerea unui document de identitate cu cip.

Însă, raportat la dispozițiile regulamentului, acest document nu va permite călătoriile în strănătate, nici în spațiul UE.

Citeste si:Ce salariu are un preot în România. Statul alocă sume uriașe pentru personalul cultelor religioase

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: