Redactia.ro
Home » Știri » Se schimbă Codul Rutier! Acești șoferi nu mai au voie să conducă în România timp de un an

Se schimbă Codul Rutier! Acești șoferi nu mai au voie să conducă în România timp de un an

Se schimbă codul rutier! Acești șoferi nu mai au voie să conducă în România timp de un an

Codul Rutier a suferit multe schimbări încă de la începutul anului 2023 și se pare că au loc modificări și pe parcurs. Aflăm că o nouă lege se va schimba, astfel încât să asigure o mai bună circulație pe străzile de la noi din țară și să evite încălcarea reglementărilor în vigoare. Atenție, este vizată o singură categorie de șoferi!

Vești rele pentru unii șoferi

Codul Rutier a fost suspus multor modificări în ultima perioadă, iar ultima vizează doar o categorie de șoferi. Are rolul de a reglementa traficul, unde au loc o mulțime de accidente din cauza incompetenței conducătorilor. Astfel, noua schimbare va ține lucrurile sub control.

Sunt vizați titulari unui permis de conducere eliberat de o autoritate străină. Mai exact, potrivit noilor modificări ale Codului Rutier, aceștia vor avea interdicția de a conduce autovehicule pe teritoriul României pe o perioadă de un an, după ce autoritatea competentă a stabilit exact pedeapsa care se aplică.

Mai exact, dacă cineva cu un permis străin încalcă regulile pe teritoriul țării noastre, riscă să nu mai poată conduce la noi în țară o perioadă de până la un an, în funcție de decizia luată de organele responsabile de astfel de situații.

“Permisul de conducere reținut, însoțit de dispoziția privind interdicția de a conduce autovehicule pe teritoriul României, se transmite de către serviciul poliției rutiere care a dispus interdicția la autoritatea străină care l-a eliberat, în termen de cel mult 5 zile lucrătoare de la emiterea dispoziției”, se arată în regulament.

Șoferii vor fi anunțați în legătură cu interdicția de a conduce autovehicule pe teritoriul României, prin expedierea dispoziției la adresa de domiciliu, reședință sau rezidență din România, potrivit avocatnet.ro.

Conform legii, din perioada de un an se deduce perioada cuprinsă între momentul rămânerii definitive a hotărârii judecătorești și momentul emiterii dispoziției de interdicție, calculată pe zile pline.

Amenzi și închisoare pentru acești șoferi

Și amenzile se înăspresc pentru o categorie de șoferi. Mai exact, este vorba despre cei care montează dispozitive luminoase pe mașini, care sunt complet ilegale. Acestea au culorile roșu și albastru și se așază în centrul parbrizului, imitând girofarul Poliției.

Amenzile sunt între 1.305-2.900 de lei, plus reținerea permisului auto pentru o perioadă de 90 de zile și confiscarea dispozitivului. Pot fi aplicate chiar și sancțiuni contravenționale, care pot consta și într-o pedeapsă de până la trei ani de închisoare.

„Fie să oprească, să legitimeze persoane pe stradă, fie să aplice sancțiuni contravenționale – această infracțiune este prevăzută de Codul Penal și este de până la trei ani de închisoare”, explică Marius Iconaru, sindicat Europol, potrivit observatornews.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: