Redactia.ro
Home » Știri » Se schimbă talonul de pensie! Anunțul ministrului Muncii, Raluca Turcan

Se schimbă talonul de pensie! Anunțul ministrului Muncii, Raluca Turcan

Raluca Turca

Noi vești pentru pensionari! Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că cei care primesc pensia pe card vor primi de acum încolo cupoane mov, iar cei care o iau în mână, rămân la cupoanele roșii.

Se schimbă talonul de pensie! Anunțul ministrului Muncii, Raluca Turcan

Cupoane mov pentru pesionarii care își primesc pensia pe card, este anunțul făcut de ministrul Muncii, Raluca Turcan. De altfel, cei care iau pensia în mână, vor primi în continuare cupoanele clasice, cele roșii, informează România TV.

„Din 15 martie am rezolvat o problemă plimbată de ani de zile: talonul mov ajunge la pensionarii care primesc pensiile prin cont bancar. Este vorba de acele cupoane de pensii pe care poştaşii trebuie să le ducă acasă celor care au optat să-şi primească drepturile prin bancă. Nu a fost o mare filosofie, ci doar o discuţie clară cu Poşta Română care nu respecta de 15 ani o obligaţie contractuală: în baza unui contract existent şi a unei plăţi de aproape 5 milioane de lei să ducă, lunar, taloanele mov pe care trebuie să le primească cei 2,3 milioane de titulari”, a declarat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan.

Cine va emite taloanele de pensie

Talonul de pensie se emite de fiecare dată, conform legii, atunci când o persoană își primește pensia. Factorii poștali sunt cei responsabili de emiterea astfelor de documente.

„Necunoaşterea prevederilor contractuale de către factorii poştali, perpetuată ani de zile, a fost rezolvată în doar câteva zile printr-un act adiţional semnat între Casa Naţională de Pensii Publice şi Compania Naţională Poşta Română la Convenţia-Cadru încheiată în anul 2003. Prin această Convenţie se stipulează clar că taloanele mov trebuie să fie distribuite la domiciliul pensionarilor de către factorii poştali, putând fi returnate Caselor de Pensii DOAR după 24 de luni de la data emiterii”, au arătat reprezentanţii Ministerului Muncii.

La începutului anului 2021, Casa Națională de Pensii a notificat Compania Naţională Poşta Română asupra faptului că aproximativ 30.000 de taloane nu erau distribuite lunar la domiciliu, în condițiile în care se plătesc 2,15 lei pentru fiecare talon. Astfel, pensionarii erau nevoiţi să le ridice ulterior de la ghişeele caselor de pensii, unde erau returnate de Poşta Română.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: