Redactia.ro
Home » Știri » Se va munci doar 4 zile pe săptămână? Propunerea înaintată de autorități

Se va munci doar 4 zile pe săptămână? Propunerea înaintată de autorități

săptămâna de munca

Pandemia de coronavirus a relansat discuția privind reducerea săptămânii de muncă la doar patru zile, iar în Germania acest subiect este intens dezbătut în aceste zile. Măsura este privită ca o soluție pentru salvarea locurilor de muncă ce sunt în pericol din cauza crizei sanitare.

Săptămâna de lucru de patru zile ar putea deveni realitate

Discuții privind reducerea săptămânii de muncă de la cinci zile, la doar patru zile, au căpătat tot mai multă intensitatea în ultimele zile în Germania, unde rata șomajului este într-o creștere accelerată, din cauza pandemiei de COVID-19.

Cel care a inițiat o dezbatere națională în acest sens este nimeni altul decât Jörg Hofmann, ce ocupă funcția de președinte a sindicatului din metalurgie IG Mettal.

Astfel, acesta a propus ca săptămâna clasică de lucru să fie redusă la doar patru zile, pentru a proteja locurile de muncă actuale ale germanilor, aceasta fiind văzută ca o soluție pe termen lung.

Măsura este privită cu ochi buni de autoritățile germane, iar ministrul german al Muncii, social-democratul Hubertus Heil, a declarat chiar că “un timp de muncă redus cu o compensaţie salarială parţială ar putea fi o măsură adecvată”.

Lucratul patru zile pe săptămână ar putea salva locuri de muncă

Reducerea timpului de lucru la doar patru zile pe săptămână se traduce prin faptul că muncitorii ar putea să își împartă locurile de muncă, astfel încât cât mai multe dintre ele să fie păstrate, având în vedere rata imensă a șomajului care există atât în Germania, cât și în restul lumii, din cauza pandemiei de coronavirus.

Totuși, în cazul în care această măsură va fi adoptată, salariații trebuie să știe că beneficiile financiare ar putea scădea, din moment ce munca prestată va fi și ea redusă.

Potrivit unui studiu realizat în Germania, muncitorii sunt de acord cu măsura reducerii timpului de muncă în proporțiede 60%, arată un sondaj Yougov publicat miercuri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: