Redactia.ro
Home » Știri » Se va reînscrie Donald Trump pe Twitter după ce Elon Musk va prelua conducerea?

Se va reînscrie Donald Trump pe Twitter după ce Elon Musk va prelua conducerea?

Dacă fostul președinte se va reînscrie, va avea din nou acces la un instrument pe care a recunoscut că l-a ajutat să câștige în 2016, dar va fi și o recunoaștere a faptului că Truth Social a eșuat.

O persoană ține în mână un telefon care arată contul de Twitter suspendat al lui Trump. Există un argument puternic că revenirea lui Trump pe Twitter i-ar ajuta pe democrați să câștige voturi prin forțarea republicanilor să nu mai fie la curent cu mesajul.

Preluarea planificată a Twitter de către Elon Musk are la bază dorința sa de a readuce pe platformă ceea ce el descrie ca fiind „libertatea de exprimare”.

Pentru un exilat proeminent de dreapta de pe Twitter, însă, perspectiva revenirii pe puternicul site de socializare provoacă emoții amestecate și o dilemă dificilă.

Donald Trump, a fost suspendat definitiv de pe Twitter în 2020

Dacă Donald Trump, care a fost suspendat definitiv de pe Twitter în ianuarie 2020 din cauza riscului ca el să incite la violență, se va reîntoarce pe platformă, atunci va avea din nou acces la un instrument despre care a recunoscut că l-a ajutat să o învingă pe Hillary Clinton în 2016, reluându-și capacitatea de a dicta ciclul de știri și de a comunica cu cei 88 de milioane de adepți care i-au fost smulși într-o clipă.

Dacă Trump va face acest lucru, însă, va reprezenta o recunoaștere a faptului că Truth Social, efortul bolnav al fostului președinte în materie de social media, lansat la începutul acestui an ca o presupusă alternativă la Twitter, a eșuat – adăugând platforma începătoare la o listă lungă de pași greșiți ai lui Trump în afaceri.

Va reveni Donald Trump  pe Twitter?

Dar, dincolo de rușine, o revenire la Twitter și la Trump lansând mesaje care îi atacă atât pe democrați, cât și pe republicani, ar putea fi, de asemenea, o lovitură pentru șansele republicanilor la alegerile de la mijlocul mandatului din noiembrie.

„Există argumente solide că revenirea lui Trump pe Twitter i-ar ajuta pe democrați să câștige voturi prin faptul că i-ar forța pe republicani să se abată de la mesaj, amintindu-le alegătorilor oscilanți cât de mult nu le place fostul președinte și ar determina creșterea participării progresiste la vot”, a declarat Matt Gertz, membru senior la Media Matters for America.

Republicanii seniori par să fie de acord. După aflarea veștii despre preluarea de către Musk, site-ul de știri Politico a contactat mai mulți membri și consilieri republicani de top pentru a evalua reacția la o potențială revenire a lui Trump pe Twitter.

„Fiecare dintre ei ne-a spus că speră ca fostul președinte să stea naibii departe de Twitter”, a relatat Politico.

Trump însuși a spus că nu se va întoarce, declarând pentru Fox News:

„Voi rămâne pe Adevărul”.

„Trump are nevoie de Twitter”

Cu toate acestea, fostul comandant-șef, pus de două ori sub acuzare, nu este cunoscut pentru consecvența sa. El și-ar fi exprimat nemulțumirea față de modul în care a funcționat Truth Social: „Ce naiba se întâmplă”, a relatat Daily Beast că Trump i-a întrebat pe consilieri în martie și pentru a reveni la relevanță și pentru a recâștiga lumina reflectoarelor la care tânjește, fostul președinte ar putea avea nevoie de Twitter.

„Dacă vrea să intervină în favoarea unui candidat pe care l-a susținut acum în alegerile de la mijlocul mandatului, a putea ajunge la acel număr de oameni cu mesaje de susținere a acelor candidați este o modalitate de a obține, în esență, timp de publicitate gratuită pentru a ajunge la oameni care sunt mai predispuși să voteze ca urmare a faptului că au primit un semnal de la Donald Trump”, a declarat pentru Time Kathleen Hall Jamieson, director al Annenberg Public Policy Center de la Universitatea din Pennsylvania.

Trump folosește Truth Social, o nouă rețea

Poate că Trump a insistat că va refuza Twitter și va rămâne cu Truth Social, dar angajamentul său față de propria platformă a fost până acum cel mult călduț.  Trump a postat pe Truth Social doar o singură dată.

Dacă această lipsă de interacțiune nu a ajutat Truth Social, nu a ajutat nici lansarea ratată de pe 21 februarie. Zeci de mii de persoane nu au putut accesa rețeaua – în cele din urmă, The Guardian a primit permisiunea de a intra pe 5 martie – iar la începutul lunii aprilie aplicația Truth Social se afla pe locul 355 în topul celor mai populare pe dispozitivele Apple.

În ceea ce privește numărul de utilizatori activi zilnic, Truth Social avea 513.000, potrivit Daily Beast. Twitter are aproximativ 217 milioane.

Lipsa de utilizare, atât de către Trump, cât și de către publicul larg nu este singura problemă cu care se confruntă noua rețea.

Musk a devenit cel mai mare acționar al Twitter

Acțiunile Digital World Acquisition Corporation, firma care intenționează să fuzioneze cu Trump Media & Technology Group, au scăzut luni cu 13% după aflarea veștii despre acordul lui Musk. De când Musk a devenit cel mai mare acționar al Twitter, acțiunile TMTG au scăzut în general cu 44%, iar doi directori cheie de la Truth Social au părăsit platforma în aprilie.

De când Trump a fost eliminat de pe Twitter, misivele sale s-au limitat la e-mailuri trimise de la Pactul său „Save America”, mesajele behăind frecvent despre o „alegere furată” în 2020. În prezent, aceste e-mailuri sunt primite de un amestec de susținători și jurnaliști vag interesați.

Dacă Trump ar relua să posteze pe Twitter, ar avea o audiență mult mai mare pentru dezinformările sale – ceea ce ar putea avea consecințe grave.

„Adevăratul pericol ar veni după ziua alegerilor”, a spus Gertz, „când ar putea folosi același megafon pentru a răspândi minciuni despre fraude electorale ca pretext pentru a anula alegerile. Dacă se întâmplă acest lucru, un alt 6 ianuarie, poate unul mai reușit, este foarte mult în joc.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: