Redactia.ro
Home » Știri » Se vor deschide școlile în 8 februarie, doar ,,dacă situația epidemiologică o permite”

Se vor deschide școlile în 8 februarie, doar ,,dacă situația epidemiologică o permite”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că s-a ajuns la un acord cu privire la redeschiderea școlilor. Elevii vor începe semestrul al doilea pe 8 februarie în bănci, dacă situația epidemiologică o va permite. Ministrul a precizat că va exista și un calendar de recuperare a materiei. 

 

Se vor deschide școlile în 8 februarie, doar ,,dacă situația epidemiologică o permite”

Sorin Cîmpeanu a declarat că școlile se vor redeschide pe 8 februarie, data la care elevii vor începe semestrul al-II-lea, doar dacă situația epidemiologică o va permite.

S-a reiterat dorința de deschidere a semestrului II în 8 februarie, sub rezerva evoluției epidemiologice, înțelegându-se importanța protecției stării de sănătate a profesorilor și elevilor, a diminuării riscurilor, dar și a necesității organizării unor acțiuni remediale”, a declarat ministrul.

Ministrul Educației a precizat că va exista un calendar de recuperare a materiei din timpul pandemiei de coronavirus, iar recuperarea se va face prin dăruința fiecărui cadru didactic.

„S-a subliniat importanța acțiunilor remediale, nu numai pentru cei care susțin examenele naționale. Am fost de acord că este de recuperat, iar recuperarea se va face doar prin devotamentul fiecărui cadru didactic. Se susține dezvoltarea unei tematici corelată cu ceea ce s-a predat și s-a asimilat de către elevi”, a mai spus Cîmpeanu.

Ministrul Educației a fost întrebat care va fi data exactă a redeschiderii școlilor și a precizat că semestrul I se va încheia cu siguranță în sistem online.

Având în vedere că s-a derulat aproape integral online semestrul I, el va fi încheiat în sistem online. Prevederile Legii 55 pentru Educație au expirat în 31 decembrie, ieri am adoptat OUG pentru a nu o lasă în afară cadrului legal. Am solicitat continuarea învățământului online doar până la dată de 8 februarie. Este este o dată pe care ne-o dorim toți. Acest lucru va fi posibil doar în urmă analizei epidemiologice. Ne dorim să nu avem creșteri spectaculoase. Ne dorim că în 15 ianuarie un număr cât mai mare de profesori să dorească vaccinarea, fără să fie obligatorie. Ne dorim începerea cursurilor semestrului II pe 8 februarie și nu excludem niciun scenariu în urmă acstei analize. Decizia va fi luată cu cel puțin o săptămâna înainte de 8 februarie”, a mai spus ministrul Educației.

 

Elevii cer desfășurarea examenelor naționale cu prezență fizică

Sorin Cîmpeanu a declarat că reprezentanții elevilor doresc derularea examenelor naționale cu prezență fizică, care să aibă loc la datele care au fost planificate. Mai mult, elevii cer ac examenele naționale să aibă tematici adaptate și corelate cu materia predată, dar și susținerea unor evaluări premergătoare examenelor naționale.

Susţinerea examenelor naţionale cu prezenţă fizică doresc elevii, la datele planificate, pe baza unor tematici adaptate şi corelate cu materia predată, precum şi susţinerea unor evaluări premergătoare examenelor naţionale, astfel încât să existe suficient de mult timp pentru acţiuni remediale. (…) Am agreat cu elevii că nu vom exclude niciun scenariu care va rezulta în urma unei analize responsabile, profesioniste făcute de cei în drept în cea de-a doua parte a lunii ianuarie referitor la deschiderea celui de-al doilea semestru„, a mai spus Cîmpeanu.

Ministrul Educației a avut joi o serie de consultări cu sindicatele din învățământ, cu asociațiile studenților, cu Consiliul Național al Elevilor, cu Consiliul Național al Rectorilor și cu Federația Națională a Asociațiilor de Părinți. Mai mult, pe agenda discuțiilor s-au aflat subiecte ca deschiderea școlilor și a auniversităților, dar și salarizarea profesorilor în funcție de performanță.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: