Redactia.ro
Home » Știri » Se vor înregistra două vârfuri ale epidemiei de coronavirus în România! Când va avea loc primul?

Se vor înregistra două vârfuri ale epidemiei de coronavirus în România! Când va avea loc primul?

cORONAVIRUS rOMANIA

Președintele Societății Române de Epidemiologie a precizat că vor avea loc două vârfuri ale epidemiei de coronavirus în România.

Doctorul Doina Azoicăi, a declarat miercuri seara la Digi24, că România se va confrunta cu două perioade destul de dure provocate de COVID-19.

Două vârfuri ale epidemiei de coronavirus în România

Președintele Societății Române de Epidemiologie, anunță că se vor înregistra două vârfuri de epidemie de coronavirus în țara noastră.

Ne așteptăm la ceea ce era și previzionat. Și profesorul Streinu-Cercel, și profesorul Rafila au făcut demult aceste anunțuri și prognoze. Că probabil în următoarele săptămâni vom atinge niveluri foarte crescute. Sigur, cu aproape 1.000 de cazuri la zi, cu 100.000 de izolați. Și încă 6.000 în carantină nu ne putem aștepta decât la o creștere mare în următoarele săptămâni. Probabil pe la jumătatea lunii aprilie să fie un prim vârf epidemic. Și probabil, așa este și prognoza, după sărbătorile de Paști va fi un alt vârf”, a explicat Doina Azoicăi.

Măsurile au fost luate la timp

Specialistul este de părere că Ordonanțele de urgență s=-au luat la momentul potrivit, și că populația trebuie să respecte aceste reguli și să fie responsabili cu sănătatea lor și a celor dragi.

În legătură cu decesele din România, medicul Azoicăi a precizat că majoritatea aveau o vârstă înaintată și complicații grave de sănătate, fapt ce a dus la deces.

În ultimă instanță, transmiterea aceasta nu se întâmplă printr-o magie neagră. Ci din cauza contactului cu persoana care elimină acest virus prin secreții naso-faringiene sau secreții respiratorii”, spune președinta Societății. Române de Epidemiologie.

Specialistul epidemiologic sfătuiește cetățenii români că răspândirea virusului nu se poate limita decât dacă se respectă cu strictețe toate măsurile luate de către Guvern.

Astăzi, 26 martie se face o lună de când a fost confirmat primul caz de coronavirus în România, iar în prezent numărul cazurilor infectate sunt de 906, pe când numărul deceselor a ajuns la 17.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: