Redactia.ro
Home » Știri » Se votează moțiunea de cenzură. Un parlamentar va fi adus cu ambulanţa la Parlament

Se votează moțiunea de cenzură. Un parlamentar va fi adus cu ambulanţa la Parlament

moțiunea de cenzură

Azi este ziua în care se decide soarta Guvernului Dăncilă. Moțiunea de cenzură semnată de 237 de parlamentari se dezbate începând cu ora 10 în plenul reunit al Parlamentului.

Documentul a fost inițiat de partidele din Opoziție și a fost semnat de parlamentari de la PNL, USR, PMP, UDMR, Pro România și ALDE, dar și de patru mmebri PSD.

Ce se întâmplă după moțiune

Dacă moțiunea de cenzură strânge 233 de voturi, Guvernul Dăncilă este demis, scrie digi24.ro. Președintele convoacă partidele parlamentare la consultări, la Palatul Cotroceni și desemnează, în urma consultărilor, un premier care are la dispoziție 10 zile pentru a-și forma un cabinet cu care să vină în Parlament pentru un vot de încredere.

Dacă premierul propus nu adună 233 de voturi, președintele face o nouă propunere. Dacă două propuneri de premier sunt respinse consecutiv de Parlament se intră în procedura alegerilor anticipate, care nu pot fi însă organizate decât anul viitor.

Moțiune de cenzură. Joia mare pentru Guvernul Dăncilă

Dacă moțiunea de cenzură nu strânge 233 de voturi „pentru”, atunci Viorica Dăncilă rămâne în funcție, însă va fi nevoită să vină în Parlament pentru un vot prin care să își competeze guvernul după ieșirea ALDE de la guvernare.

Premierul a declarat că săptămâna viitoare ar urma să vină în Parlament pentru remanierea guvernului, dacă moțiunea este respinsă. Următoare moțiune de cenzură pe care o mai poate depune Opoziția va fi abia în următoarea sesiune parlamentară, de la începutul anului viitor.

Un parlamentar va fi adus cu ambulanța la vot

Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, înaintea votului din Parlament, că toți parlamentarii partidului sunt prezenți în sală și vor vota la vedere moțiunea de cenzură pentru căderea Guvernului Dăncilă: Avem un coleg care vine cu ambulanța la vot.

Tomac a explicat că senatorul Cristian Lungu, care este bolnav şi se află în spital, va fi adus cu ambulanţa în plen chiar în momentul votului pentru a-şi exprima opţiunea.

Viorica Dăncilă, la Parlament: Nimeni nu îi va ierta pe trădători

Viorica Dăncilă a declarat joi, când a ajuns la Parlament unde se votează moțiunea de cenzură împotriva guvernului său, că va demite pe oricine din PSD care va vota „pentru”.

„Sper ca toţi să dea dovadă de foarte multă corectitudine. Dacă un parlamentar de la PSD va vota azi va fi foarte atacat de oameni. Nimeni nu îi va ierta dacă azi vor trăda partidul, care i-a făcut, i-a adus în Parlament. Cred că acest lucru îi va compromite”, a spus Dăncilă.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: