Redactia.ro
Home » Știri » Secrete pentru curățarea eficientă a fierului de călcat de arsuri. Soluțiile care se găsesc în orice locuință

Secrete pentru curățarea eficientă a fierului de călcat de arsuri. Soluțiile care se găsesc în orice locuință

arsura fier de calcat

Curățarea fierului de călcat poate părea o provocare, dar există soluții la îndemâna oricui pentru a face față arsurilor și impurităților.

Cum poți reîmprospăta dispozitivul preferat de călcat

Primul pas este să scoți fierul de călcat din priză și să-l lași să se răcească complet. Apoi, curăță reziduurile acumulate din orificiile de abur folosind o scobitoare sau o periuță de dinți. Asigură-te că nu utilizezi nicio substanță metalică pentru a preveni deteriorarea dispozitivului.

Pentru a elimina arsurile, poți folosi o soluție simplă de sare și ziar. Pune fierul de călcat pe o setare caldă, fără abur, apoi așază ziarul pe o suprafață netedă și presară un strat subțire de sare. Freacă fierul de călcat deasupra sării timp de un minut și repetă procesul până când arsurile dispar complet.

O altă opțiune eficientă este o pastă realizată din bicarbonat de sodiu și apă în proporție de 2:1. Aplică pasta pe zona afectată, evitând orificiile de ventilație pentru abur și freacă cu o periuță de dinți. Îndepărtează excesul de pastă cu o cârpă.

Paracetamolul, eficient în curățarea arsurilor

Paracetamolul poate fi, de asemenea, util în curățarea arsurilor de pe fierul de călcat. Freacă o pastilă de paracetamol pe suprafața fierului de călcat încălzită și lasă-o să se dizolve împreună cu reziduurile.

În cazul în care fierul de călcat lasă mirosuri neplăcute sau impurități pe haine, poți prepara o soluție cu oțet și apă. Amestecă o cană de oțet cu două căni de apă și toarnă soluția în rezervorul de apă al fierului de călcat. Apoi, setează fierul pe funcția de călcare cu aburi până când soluția este eliminată complet.


Cu aceste soluții simple și eficiente, fierul tău de călcat va fi curat și pregătit să ofere rezultate impecabile la fiecare utilizare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini