Redactia.ro
Home » Știri » Secretele lui Ceaușescu! Ce le-a ascuns președintele comunist românilor

Secretele lui Ceaușescu! Ce le-a ascuns președintele comunist românilor

Secretele lui Ceaușescu

Soții Ceaușescu au rămas în amintirea românilor. Pe tot parcursul președinției sale, Ceaușescu a avut multe secrete pe care le-a ascuns de români. După Revoluția din 1989, s-au scris multe informații despre familia Ceaușescu.

Secretele lui Ceaușescu! Ce le-a ascuns președintele comunist românilor

Deși Nicolae și Elena Ceaușescu au murit, cei doi au luat cu ei în mormânt multe secrete. Mai mult amănunte despre viața sa au fost dezvăluite de câțiva foști subalterni de-ai acestuia. Potrivit acestora, la vârsta de 35 de ani, Ceaușescu a descoperit cinematografia, iar printre preferantele sale se aflau filmele polițiste americane. Mai mult, liderul comunist ar fi declarat că este fanul serialului de televiziune american ”Kojak”.

Se pare că asta a fost motivul pentru reședințele sale au fost dotate cu o sală specială de proiecție. Printre pasiunile dictatorului se numărau sahul, biliardul, voleiul, schi și călătoriile. Apropiații lui Nicolae Ceaușescu au declarat că dictatorul avea un program zilnic bine pus la punct, de care avea grijă Cabinetul Președintelui Republicii.

Seara, Nicolae Ceaușescu obișnuia să meargă la Club-bazin Floreasca, localizat în apropierea vilei din Primăverii, unde îi plăcea să asculte la casetofon melodii românești cântate de Mia Braia, Maria Tănase sau Gică Popescu. Totodată, de două ori pe săptămână, Nicolae Ceaușescu vedea un film cu soția și cei trei copii ai săi.

Liderului comunist îi plăcea să vâneze

Într-un interviu, senatorul Marius Marinescu a vorbit despre ultima vânătoare a lui Ceaușescu. Conform acestuia, partida de vânătoare a avut loc cu 15 zile înainte ca acesta să fie ucis. „Cu 27 de ani în urmă, la ora 10 dimineața, începea ultima partidă de vânătoare din viața lui Nicolae Ceaușescu. Vânătoarea a fost organizată în pădurea Ogarca, în județul Giurgiu. A durat trei ore. Organizatorii eliberaseră în pădure 5000 de cocoși din făzănărie,” a povestit   Marius Marinescu.

Acesta a mai spus că fostul președinte a fost primit de superiorii aflați lângă focul de vânătoare cu o gustare tradițională, dar Ceaușescu nu a gustat nimic. ‘Îmbătrânit, slăbit, cu fața pătată și vineție îți lăsa impresia unui om sfârșit fizic. Își plimba privirea pe la toți cei care erau în apropierea lui. Se uita direct în ochii noștri. Era ca un om speriat, hăituit care își căuta refugiul„, a spus Vasile Crișan, coordonatorul partidei de vânătoare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: