Redactia.ro
Home » Stil de viață » SECRETUL celor mai bune gospodine: „Nu mai aruncaţi apa în care au fiert pastele!”. La ce este bună

SECRETUL celor mai bune gospodine: „Nu mai aruncaţi apa în care au fiert pastele!”. La ce este bună

Ce efect are apa băută pe stomacul gol.

Cele mai bune şi cele mai experimentate gospodine au fost de-acord să dezvăluie un secret mare şi foarte util: la ca este bună apa ce rămâne după ce au fiert pastele.

Apa poate fi folosită în mai multe moduri. Există câteva idei ingenioase pentru apa sărată în care au fiert pastele.

Amidonul rămas, benefic în gospodărie

În timpul gătirii, pastele eliberează amidon. Acesta nu își pierde proprietățile benefice și este util în gospodărie. Amidonul este un bun agent de îngroșare ce ajută ca sosul să capete acea textură densă și cremoasă.

Iată la ce mai este bună apa respectivă!

O poți folosi tot la gătit. Poți fierbe legume legume precum mazărea, lintea, care vor prinde o aromă deosebită și de asemenea, nu-şi vor pierde proprietăţile. În plus, poți să gătești și la aburi cu această apă.

Apa în care au fiert pastele poate fi folosită şi la prepararea aluatului de pizza sau de pâine. Este gata sărată şi bună de utilizat.

Este bună și pentru păr. Masează-ți scalpul cu apa în care au fiert pastele, dacă ai părul deteriorat și uscat. După care spală-te cu șampon în mod obișnuit.

Este bună și pentru flori. Apa în care au fiert pastele este bogată în nutrienți și minerale, așa că oferă multe beneficii plantelor. Ai grijă să nu o folosești fierbinte.

Spa pentru picioare

Această apă în care au fiert pastele te ajută foarte mult dacă ai picioarele obosite și umflate. Tot ce trebuie să faci este să pui apa într-un lighean, apoi să îți ții picioarele în ea timp de aproximativ 20-30 de minute.

În plus, bucătari renumiţi folosesc această apă pentru prepararea sosurilor roşii, albe, de legume sau chiar când vor să subţiezei celebrul sos pesto verde/roșu. În loc de apă, poți folosi apa de la paste pentru o consistență mai bună.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: