Redactia.ro
Home » Știri » Secretul fericirii a costat milioane de dolari. Ce i-a scris Albert Einstein unui japonez

Secretul fericirii a costat milioane de dolari. Ce i-a scris Albert Einstein unui japonez

Secretul fericirii a costat milioane de dolari. Marele fizician Albert Einstein a vândut bilețelul în care este scris secretul fericirii, cu 1,5 milioane de dolari. 

 

Ce a scris Albert Einstein în bilețel

 

Într-o zi din anul 1992, în timpul în care marele fizician se afla într-un hotel din Japonia, a primit  vziită din partea unui cuirer. Curierul nu a primit niciun bacșiș pentru munca depusă, dar Einstein nu l-a lăsat să plece cu ,,mâinile goale”. Fizicianul se afla într-un turneu de prelegeri din Tokyo, atunci când acesta auzise că a câștigat Premiul Nobel pentru fizică. Marele fizician nu a avut la îndemână bacșiș să îi ofere curierului, motiv pentru care i-a lăsat un bilețel cu mult mai multă valoare.

În bilețel era scris secretul fericirii, scris în limba germană.

,,O viaţă liniştită şi modestă aduce mai multă bucurie decât neliniştea constantă pe care o aduce atingerea succesului”

Einstein i-a suferat curierului că, într-o zi, bilețelul va deveni foarte valoros.

Teoria fizicianului s-a vândut, în 2017, în Ierusalim, Israel, cu 1,56 milioane de dolari, adică 6,5 milioane de lei. Licitația câștigătoare pentru biletul lui Einstein a depășit cu mult estimarea evenimentului, fiind cuprinsă între 5.000 și 8.000 de dolari. Cumpărătorul a dorit să rămână anomim.

Un alt bilețel al fizicianului s-a vândut cu 240.000 de dolari. Bilețelul cuprindea o altă învățătură. ,,acolo unde există voinţă, există o cale”. Alte scrisori ale lui Albert Einstein s-au vândut la licitație la prețuri de 33.600, respectiv 9.600 de dolari.

Celor două bilete le lipseşte valoarea ştiinţifică, însă sele pot dezvălui gânduri intime ale fizicianului, al cărui nume a devenit sinonim cu geniul, a mai spus Grosz, arhivistul care se ocupă de cea mai mare colecţie Einstein din lume, cea de la Universitatea Ebraică din Ierusalim.

Scrisorile scrise despre Dumnezeu, Israel și fizică s-au vândut cu 210.000 de dolari.

Albert Einstein a lăsat Universității din Ierusalim toate scrierile și patrimoniul su intelectual, inclusiv dreptul de a-i folosi imaginea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: