Redactia.ro
Home » Știri » Secretul longevității se află în bucătăria oricui! Ceaiul negru aduce beneficii imense sănătății

Secretul longevității se află în bucătăria oricui! Ceaiul negru aduce beneficii imense sănătății

ceai negru

Oamenii de știință americani vin cu o veste bună pentru iubitorii ceaiului negru. Această băutură ar putea contribui la un plus de longevitate. Studiile au demonstrat că ceaiul negru reduce riscul mortalității. Iată detaliile!

Ceaiul negru, secretul longevității

Studiul a fost efectuat de către specialiştii de la Institutul Naţional de Cancer din SUA. Aceștia au monitorizat 498.000 de persoane cu vârste cuprinse între 40 și 69 de ani, iar rezultatele obținutele au fost unele la care nimeni nu s-ar fi așteptat. Un consum de cel puţin 2 ceşti de ceai negru în fiecare zi scade riscul de mortalitate. Explicația este una destul de simplă!

Polifenolii prezenţi în ceaiul negru au efecte pozitive în cazul sănătăţii inimii şi ajută la reducerea colesterolului rău (LDL). Așadar, concluzia cercetătorilor a fost ceaiul negru poate preveni bolile cardiovasculare (accident vascular cerebral, boală coronariană), una dintre cauzele importante de deces. În schimb, cercetătorii nu au concluzionat că ceaiul negru ar putea să aibă vreun efect protector faţă de mortalitatea cauzată de cancer sau bolile respiratorii.

Ceaiul negru are un efect tonic

Conform aceluiași studiu, ceaiul negru poate scădea cu până la 11 la sută șansele suferirii unui infarct miocardic și are un rol activ în prevenirea diabetului de tip 2. Rețineți totuși că ceaiul negru poate acționa ca un tonic, așadar nu este recomandat ca acesta să fie consumat înainte de culcare pentru că s-ar putea să aveți probleme în a adormi cu ușurință.

În plus, ceaiul negru susține regenerarea pielii în cazurile de arsuri solare, inflamații și eczeme. El este bogat în vitaminele B2, C, E, zinc, potasiu și magneziu, vitamine care contribuie la aspectul tânăr și sănătos al pielii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: